ULTIMA ORĂ | Dinamo, reacție oficială față de investitorii spanioli! “Firma avea un capital social de 3.000 de euro”

Dinamo a publicat o reacție oficială față de informațiile furnizate recent în presă de către Toni Curea, omul care a gestionat tratativele pentru cumpărarea clubului de către un fond de investiții din Spania. Clubul din Ștefan cel Mare susține că firma care dorea să cumpere pachetul majoritar de acțiuni nu a oferit nicio dovadă concretă cu privire la situaţia financiară.

Ionuț Negoiță a respins propunerea ibericilor, care susțin că au garantat o investiție de 10 milioane de euro la Dinamo, în termen de 15-30 de zile de la preluarea clubului.

CITEȘTE ȘI -> Spaniolii ies din nou la atac! Noi acte de la negocierile cu Negoiță. Curea intră în război cu suporterii

În replică, FC Dinamo anunță că firma respectivă avea un capital social de numai 3.000 de euro, iar structura acționarilor nu era cunoscută.

ionut-negoita-dinamo

Dinamo București este un club emblematic al României. Față de suporterii noștri, față de opinia publică, considerăm că avem o responsabilitate în ceea ce privește orice posibilă tranzacție și, în primul rând, trebuie găsită cea mai bună soluție pentru continuarea activității acestui club.

În general, din punct de vedere al unei tranzacții, ambele părți trebuie să fie transparente și să-și asume anumite lucruri. Dinamo a pus la dispoziție întreaga documentație cerută, întocmai și la timp. Cumpărătorul, cu toate că au fost formulate cereri în mod repetat de a dezvălui beneficiarul real al tranzacției și dacă acesta are un patrimoniu, sau cât de solidă și reală este situația financiară, nu a înțeles să răspundă acestor lucruri.

Citește și Ionuț Badea știe de ce Petrolul, UTA sau Rapid sunt văzute favorite la promovare!

Într-o tranzacție este firesc să discuți cu un intermediar până la un punct, dar apoi este imperios necesar să cunoști persoana care va ajunge să decidă viitorul acestui club. Atât noi, cât și suporterii am fost nevoiți să ne interesăm despre firma care ni s-a indicat că va cumpăra pachetul majoritar de 52% din acțiuni. Am constatat și noi, ca și alții, că avea un capital social de doar 3.000 de euro și o structură a asociaților care nu era publică.

În fotbal, în cazul unei tranzacții, unde se schimbă pachetul majoritar de acțiuni, există obligativitatea de a anunța Federația Română de Fotbal, în maximum 5 zile, cine sunt noii acționari. Așadar, cererea noastră de a ști beneficiarul real nu avea doar un fundament moral, ci și unul legal.

În ultimul comunicat al cumpărătorului, publicat de presa centrală, am văzut că acesta își asumă, pe hârtie, finanțarea clubului și promitea investiții de 10 milioane de euro. În niciun moment al negocierilor nu a fost pusă la dispoziție o dovadă concretă, în sensul unui extras de cont, cu niciun fel de sumă. Pentru club, solicitarea noastră a fost ca măcar 3 milioane de euro, din cei 10, să fie puși într-un cont dedicat exclusiv lui Dinamo.

Având în vedere valoarea simbolică a tranzacției, precum și istoria acestui club, era firesc să se știe cine este beneficiarul real și ce intenții are acesta cu Dinamo București. Împreună salvăm Dinamo!“, se arată într-un comunicat.

Comunicat de presăDinamo București este un club emblematic al României. Față de suporterii noștri, față de opinia…

Publicată de FC DINAMO BUCURESTI pe Joi, 21 mai 2020

CITEȘTE ȘI -> EXCLUSIV | Și-au pierdut definitiv speranța! ”Mă tem că Dinamo o va lua din Liga a 4-a”

CITEȘTE ȘI -> EXCLUSIV | Dănuț Lupu nu are încredere în suporterii lui Dinamo! ”Nu m-am înscris în DDB. Cred că sunt bani aruncați”