Ionuț Badea știe de ce Petrolul, UTA sau Rapid sunt văzute favorite la promovare!

Echipele care vor promova direct în Liga 1 vor fi decise în urma unui turneu play-off la care vor participa formațiile de pe primele șase poziții în momentul întreruperii campionatului.

Echipelor participante la acest play-off li se vor reduce punctele la jumătate.

În aceste condiții, multă lume le vede drept favorite la promovare, în clipa de față, pe Rapid și Petrolul Ploiești, însă Ionuț Badea, antrenorul lui FC Argeș, este convins că nu există o diferență majoră între primele clasate și că toate formațiile păstrează șanse la promovarea în Liga 1.

„E o situație legată de media mai mult. Tot ceea ce răspunde fiecare echipă dintre cele șase implicate acum la promovare, în acest mini-campionat,.au pretenții la promovare. Nu poate să îmi spună nimeni că cineva o să creadă una e mai slabă decât cealaltă sau mai puternică. Avantajul pe care UTA îl are legat de cele șase puncte e posibil să fie decisiv, dacă vor câștiga primele două meciuri. Dar, dacă nu se va întâmpla acest lucru, calculul hârtiei, pentru că, într-adevăr, sunt echipe mai bune pe hârtie, unele sau altele, nici nu mai are rost să dăm nume, fiind doar cinci partide se poate întâmpla orice. Chiar orice. Nimeni nu poate să fie sigur de primele trei locuri în momentul de față.

Că nu se vorbește de FC Argeș mai mult, de Turris sau de Mioveni, asta e doar o consecință a faptului că Petrolul, Rapid, UTA au mult mai mulți suporteri, poate, nu știu dacă mai mulți ca FC Argeș, dar decât Turris și Mioveni cu siguranță. Și probabil că în paginile ziarelor sau mediei sunt mai prezente aceste echipe.

După ce echipa Argeșului a suferit o foarte mare modificare, ca număr și compoziție, în vară, acum lucrurile s-au mai așezat. În iarnă s-au făcut doar trei transferuri, avem un pic mai multă omogenitate și asta presupune și o fază ofensivă cu un timing (sincronizare) mai bun, astfel încă să poți înscrie mai multe goluri. Există calitate la echipă în momentul de față și suntem îndreptăți să credem că putem ajungem într-unul dintre primele două, chiar trei locuri”, a spus Ionuț Badea la ProSport.

Cum arată clasamentul pentru play-off-ul Ligii 2, cu punctele înjumătățite:

  1. UTA Arad 0 0 0 0 0-0  25 pct.
  2. CS Mioveni 0 0 0 0 0-0 36-22 20*
  3. Turris Oltul Turnu Măgurele 0 0 0 0 0-0 20*
  4. Campionii FC Argeş 0 0 0 0 0-0 19
  5. Petrolul Ploieşti 0 0 0 0 0-0 19
  6. Rapid 0 0 0 0 0-0 19*

*echipele beneficiază de o rotunjire în plus cu 0,5. La final, în caz de egalitate de puncte, echipele care au beneficiat la început de rotunjire vor fi în dezavantaj.

Citește și • VIDEO | Anunț important pentru Liga 1! Ministrul Sportului: “Suntem puțin înaintea altor state”