Spaniolii ies din nou la atac! Noi acte de la negocierile cu Negoiță. Curea intră în război cu suporterii

suporteri-dinamo-stadion-national-arena-torte-fum

Vânzare clubului Dinamo către fondul de investiții spaniol a căzut, iar ibericii se apără spunând că au pus la dispoziția lui Negoiță toate actele pe care acesta le-a solicitat.

După ce ieri au ieșit cu documente prin care au încercat să demonstreze că și-au luat angajamentul să investească 10 milioane de euro în clubul Dinamo. în următoarele 30 de zile, spaniolii aruncă în spațiul public noi documente prin care vor să arate că au avut toată deschiderea pentru preluarea clubului măcinat de probleme în clipa de față.

Potrivit spaniolilor, Negoiță acceptase să-și asume eventualele pagube în valoare de 375.000 în cazul în care va pierde procesul de bancrută frauduloasă. izvorât din procedura de insolvență, însă ulterior a dat înapoi, iar acesta a fost principalul obstacol care a stat în calea vânzării clubului.

„În litigiul privind fapta personală a domnului Negoiță, Dinamo are calitatea de persoană responsabilă civilmente, adică este responsabilă. de plata eventualul prejudiciu stabilit ca urmare a unei eventuale condamnări a domnului Negoiță. Plecând de la ideea că fapta în sine nu are ca autor clubul, ci persoana fizică, am solicitat ca în cazul unui deznodământ nedorit de. nimeni – condamnarea – clubul să fie asigurat de domnul Negoiță că nu va plăti prejudiciul, ci, dacă va exista, prejudiciul va fi plătit de domnul Negoiță personal”, spune Curea într-un punct de vedere oficial remis Gazetei Sporturilor.

Apoi adaugă: „În acest sens, am stabilit cu titlu de garanție suma de 375.000 euro, parte a debitelor pe care Dinamo le are față de societățile controlate de dl. Negoiță. Banii nu vor fi achitați către aceste societăți decât în cazul în care nu există condamnare sau prejudiciu în litigiul privind bancruta. Restul debitului către aceste societăți urma să fie achitat, astfel cum s-a negociat, într-un termen foarte scurt de la tranzacție, din banii investiți de noii acționari”

Curea a făcut trimitere și la motivul care l-a făcut pe Negoiță să dea înapoi. „Propunerea noastră, acceptată inițial, până la primirea ofertei din partea. suporterilor, care probabil nu cuprindea aceleași condiții, arată că dacă prejudiciul stabilit va fi mai mare decât această garanție, dl. Negoiță să se angajeze că va suporta diferența dintre cei 375.000 euro garanție și suma stabilită. drept prejudiciu în litigiul privind bancruta”.

Citește și • EXCLUSIV | Cornel Dinu, desființat în direct: “Te-ai dus la râpă din cauza ta”

Potrivit lui Curea discuțiile față de vânzarea lui Dinamo nu sunt încheiate, iar partea spaniolă încă așteaptă un răspuns final de la Negoiță.

„Discuțiile sunt momentan în stand-by. Avocatul nostru de la București încă așteaptă un răspuns ferm din partea lui Ionuț Negoiță, care trebuie să explice opiniei publice și fanilor. adevărul despre tergiversarea tratativelor. Am acceptat toate condițiile, chiar am propus mai.mult decât se discutase inițial, dar Negoiță tot se ascunde. Ce am mai putea face?” – Toni Curea, asociat Fond “Alondra”.

Curea intră în conflict cu „așa-zișii suporteri din conducerea Asociației” și le transmite acestora că oferta spaniolilor nu s-a schimbat prin intervenția lor, așa cum anunțau reprezentanții PHC pe Facebook.

„1. Nu, nu au modificat nicio ofertă, încă o dată dezinformează. Astfel cum inclusiv reprezentanților Asociației le-am comunicat.încă din luna martie, suma pe care ne-am propus a o investi imediat este de 10.000.000 euro. Nu înțelegem de ce nu își asumă public faptul că le-am comunicat. acest lucru, mai ales că există dovada convorbirilor. A existat o propunere de a investi în 30 de zile suma de 3.000.000 euro și în 60 de zile restul pana la 10.000.000, termene care au fost reduse pe parcursul negocierilor, fără nicio legătură cu intervenția reprezentanților Asociației.

  1. Ar fi cinstit să își clarifice poziția și să își asume față de colegii lor din Asociație poziția lor în aceste negocieri. Astfel, ieri își asumau integral eșecul negocierilor, afirmând că au salvat clubul de la dezastru.și că au făcut cercetări din care reieșea fără dubiu că investitorii nu au resurse financiare. Astăzi recunosc că, de fapt, nu știu dacă investitorii dețin resursele financiare. Să își asume deci că cercetările lor nu constituie decât.o serie de minciuni și dovada intereselor personale ale așa-zișilor reprezentanți ai Asociației.
  2. În aceeași ordine de idei, ieri intervenția lor era hotărâtoare, salva clubul de la o mare țeapă, astăzi susțin.că, de fapt, nu au intervenit sau influențat deloc și că sunt neutri. Or, intervenția lor și caracterul decisiv al acesteia.în eșecul negocierilor a fost confirmat chiar de către.actualii acționari, care au justificat refuzul de a vinde motivând opoziția suporterilor și dorința acestora de a achiziționa clubul.
  3. Negocierile au încetat deoarece domnul Negoiță are o ofertă mai bună din partea reprezentanților. fanilor și că aceștia au solicitat respingerea ofertei noastre și vânzarea către ei. Din câte cunoaștem, oferta reprezentanților a fost într-adevăr mai bună, dar nu mai bună pentru club, ci mai bună pentru.ei personal și pentru actualii acționari, care au tot interesul să vândă fără sa își. asume nicio datorie”, a mai spus Curea.

Citește și • EXCLUSIV | Și-au pierdut definitiv speranța! ”Mă tem că Dinamo o va lua din Liga a 4-a”