EXCLUSIV | Nu toată lumea așteaptă sistemul VAR: “Nu cred că arbitrajul video va schimba foarte multe în Liga 1!”

Sursa foto: Profimedia Images

Sistemul de arbitraj video este din ce în ce mai cerut în campionatul României, mai ales după greșelile nenumărate ale arbitrilor din acest sezon!

Erorile din arbitrajul românesc sunt taxate pe zi ce trece mai mult de cluburile din Liga 1 care cer cu insistență introducerea sistemului VAR. După ce Liga Profesionistă de Fotbal a dat asigurări că situația se va rezolva cât mai curând, acum problema se pare că este în curtea celor de la Federația Română de Fotbal, care vor trebui să se ocupe de instruirea arbitrilor și de adoptarea tehnologiei.

Fostul jucător al celor trei mari rivale din București, Daniel Iftodi (53 de ani), a vorbit în exclusivitate pentru Realitatea Sportivă despre greșelile de arbitraj din acest sezon. Fostul mijlocaș este de părere că sistemul VAR nu va schima foarte mult situația, deoarece principala problemă o reprezintă lipsa de valoare a arbitrilor români.

Daniel-Iftodi-rapid-steaua-dinamo

“Multe rezultate din acest sezon au fost influențate de arbitraj, eu n-am mai văzut așa ceva. Nu cred că VAR-ul va schimba foarte mult datele problemei, pentru că până la urmă decizia finală tot acești arbitri o vor lua și cu sistemul video. Sunt situații în care se iau hotărâri eronate la doi metri de fază. Dacă nici aproape de acțiune nu vezi exact ce se întâmplă, atunci nu avem ce să mai facem decât să mergem la doctor, să ne controlăm.

Citește și FRF și LPF, puse din nou la zid de un președinte din Liga 1: „Nu te-am ales ca să ne chemi pe noi!”

Eu cred că lipsa de pregătire a acestor arbitri români e principala problemă din acest moment. Nu e posibil așa ceva! Sunt antrenori, jucători, care au de suferit de pe urma deciziilor acestor oameni. În schimb, pentru un arbitru nu se ia nicio măsură sau sunt suspendați 2-3 etape și apoi revin și o comit iar. Chiar nu au și ei remușcări când își analizează prestațiile? De la etapă la etapă se fac și mai multe greșeli, parcă e un concurs între ei!”, a spus Daniel Iftodi, pentru Realitatea Sportivă.

Daniel Iftodi a evoluat de-a lungul carierei de fotbalist profesionist atât pentru Steaua București (1992-1993, 1994-1995), cât și pentru Rapid București (1997-1998, 2000-2001) și Dinamo București (1998-2000).

Citește și FOTO | LPF vine cu probe în scandalul iscat cu Burleanu! ,,FRF putea accesa bani de la FIFA pentru VAR”