FOTO | LPF vine cu probe în scandalul iscat cu Burleanu! ,,FRF putea accesa bani de la FIFA pentru VAR”

Un scandal de proporţii s-a declanşat între FRF şi LPF pe baza implementării sistemului VAR în Liga 1.

Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, vrea ca pentru pregătirea arbitrilor LPF să vină cu banii, deşi CCA este în subordinea Federaţiei.

razvan burleanu

Justin Ştefan, secretarul general al LPF, susţine că FRF putea accesa fonduri încă din 2019 de la FIFA pentru implementarea arbitrajului video în fotbalul românesc. Acesta mai spune că Federaţia a folosit aceşti bani pentru alte proiecte.

Dovada VAR

Pentru că îmi place să lucrez doar pe probe, vă ataşez dovada faptului că FRF putea accesa de la FIFA bani pentru implementarea VAR încă din 2019. Cu alte cuvinte, FRF nu a fost interesată de VAR, banii accesaţi pe programul FIFA Forward fiind folosiţi în alte proiecte.

Nu ştie nimeni, cu excepţia lor, despre ce proiecte este vorba şi cum au fost alocaţi banii accesaţi. Din aceasta atitudine rezultă că îmbunătăţirea calităţii arbitrajului românesc nu a fost o prioritate pentru FRF. Despre salariile de la CCA (Comisia Centrală a Arbitrilor, n. red.) cu o alta ocazie., a scris Justin Ştefan, pe pagina sa de Facebook.

Echipamentul pentru implementarea VAR în Liga 1 a fost deja achiziţionat de către deşinătorul de drepturi TV. Singurul impediment rămas este cel al pregătirii arbitrilor, de care trebuie să se ocupe Federaţia Română de Fotbal.

Citeşte şi EXCLUSIV | Regula propusă de FRF, desființată de un nume mare al fotbalului de la noi: „Nu ai cum să impui așa ceva”