FRF și LPF, puse din nou la zid de un președinte din Liga 1: “Nu te-am ales ca să ne chemi pe noi!”

gino-iorgusescu-răzvan-burleanu-lpf-și-frf-despre-liga-1

Războiul declarațiilor în ceea ce privește implementarea sistemului de arbitraj video și în Liga 1 este departe de a se încheia, iar forurile FRF și LPF au fost țintele tuturor în ultimele săptămâni!

Erorile din arbitrajul românesc sunt taxate pe zi ce trece mai mult de cluburile din Liga 1 care cer cu insistență introducerea sistemului VAR. După ce Liga Profesionistă de Fotbal a dat asigurări că situația se va rezolva cât mai curând, acum problema se pare că este în curtea celor de la Federația Română de Fotbal, care vor trebui să se ocupe de următoarele demersuri privind adoptarea tehnologiei și de către fotbalul românesc.

Președintele lui CSU Craiova, Sorin Cârțu, a vorbit și el din nou despre greutățile pe care le întâmpină cele două organizații în vederea implementării sistemului VAR în Liga 1 și este de părere că nu este normal ca echipele de club să plătească vreun euro pentru așa ceva. Oficialul oltenilor consideră că este inadmisibil ca până în acest moment România să nu beneficieze de arbitraj video, tehnologie deja adoptată de țări cu un nivel fotbalistic mult mai scăzut.

cartu

“Unul e președinte de Federație, altul e secretar la Ligă, care îl reprezintă pe Gino. Nu i-am spus numele, am spus secretarul, cine e. Mi se pare aiurea să ajungi să te cerți. Dacă nu ești în stare să rezolvi, hai să ne întâlnim toate 3 forurile, și LPF și FRF și reprezentanții din campionat și să stabilim care e participațiunea pentru fiecare. Pentru că e inacceptabil ca tu, în România, să nu poți să implementezi așa ceva. E inadmisibil. Au VAR și țări ca Egiptul, iar tu să nu poți! Aduci niște motive puerile.

Citește și Patronul Craiovei cere de urgență VAR în Liga 1: „Arbitrajul video este o necesitate!”

Deși, dacă vreți să vă spun un punct de vedere personal, noi nici n-ar trebui să participăm financiar. L-am auzit și pe Gigi, OK, suntem și noi deschiși, participăm în baza unui algoritm. OK, participăm, dar ar trebui să nu participăm deloc, pentru că de ce te-am ales? Nu te-am ales ca să ne chemi pe noi să alegem, ci să atragi sponsori, să faci niște finanțări speciale, cum sunt astea cu VAR-ul. Asta ar trebui să fie condiție de bază în desfășurarea unui campionat!”, a spus Sorin Cârțu, potrivit Digi Sport.

Citește și FOTO | LPF vine cu probe în scandalul iscat cu Burleanu! ,,FRF putea accesa bani de la FIFA pentru VAR”