”All in” pe Dinamo! Spaniolii aruncă ultima carte în afacerea anului din fotbalul românesc

Deși Ioan Andone a anunțat în urmă cu doar câteva zile că vânzărea clubului către spanioli a picat, Toni Curea, un alt intermediar în această afacere, a afirmat că ultimatumul pentru perfectarea tranzacției ar fi luni, 25 mai!

Deși toată lumea a luat ca reper data de 18 mai ca termen dat de partea iberică pentru un răspuns la oferta făcută lui Ionuț Negoiță, se pare că oamenii de afaceri mai sunt dispuși să aștepte puțin. Toni Curea a emis un comunicat în care a simțit nevoia să explice cu lux de amănunte câteva dintre detaliile negocierilor purtate în ultima vreme.

„Niciodată nu s-a ascuns nici un detaliu faţă de Negoiţă şi faţă de reprezentanţii PCH. Dimpotrivă, am dat toate garanţiile cerute de Negoiţă, asta este o scuză, un joc pentru a accepta noi bancruta în totalite a lui Negoiţă.

1. Ne exprimăm încă o data dezamăgirea că ceea ce s-a dorit din partea noastră a fi o tranzacţie între doua părţi profesioniste s-a transformat într-un scandal mediatic. Rugăm a se observa că din partea noastră nu au existat nici scurgeri de informaţii „pe surse” şi nici atacuri directe (a se vedea intervenţiile acţionariatului şi ale suporterilor în presa încă dinainte ca negocierile să eşueze).

Am apreciat însă necesar să ne apărăm imaginea în fata unor atacuri mediatice menite să ascundă faţă de suporterii lui Dinamo coaliţia dintre acţionariat şi auto-declaraţii reprezentanţi ai suporterilor.

Citește și Anunțul momentului! Burleanu a anunțat când revine Liga 1

toni curea 3

2. Se invocă de către coaliţie caracterul clandestin al ofertanţilor. Aducem la cunoştinţa publică următoarele aspecte:

Pentru ca domnul Negoiţă sau reprezentanţii suporterilor sa vadă „la faţă” ofertanţii ar fi fost necesar ca aceştia să intre în carantina la intrarea în România 14 zile şi apoi la întoarcerea în Spania alte 14 zile. 

Un efort care nu era necesar, mai ales ca până să aflăm din presă nici nu am ştiut că aceasta ar fi o condiţie.
Datele ofertanţilor le cunoşteau din mandatele notariale oferite avocatului din România, mandate notariale autentificate şi apostilate pe care le aveau în copie din luna aprilie.

Dl. Toni Curea, cel care este contestat de către acţionariatul Dinamo, reprezintă nu numai asociatul ofertanţilor, dar însăşi motivul pentru care a existat această ofertă, numai la solicitarea dumnealui faţă de ofertanţi (care aveau în vizor mai multe echipe) s-a decis ca Dinamo să fie echipa aleasă de investitori.

Răspunderea pentru aceste negocieri o purta deci Toni Curea ca fiind cel care a propus şi garantat faţă de ofertanţi că Dinamo reprezintă o opţiune serioasă . Din păcate, sentimentalismul dumnealui s-a lovit de cinismul altora care fac tot posibilul ca orice eventuala ofertă să eşueze.

Citește și L-au făcut Pinocchio! Mititelu, redus la tăcere de CS U Craiova: ”Aceleași minciuni veșnice”

menendez 2

Domnul Menendez nu este nici inexistent, nici falimentar, ci este, pe lângă cel mai medaliat sportiv spaniol şi membru CIO, un manager de fotbal cu rezultate excelente (a condus către performanţe deosebite atât Sporting Gijon, cât şi FC Sevilla). Şi implicarea dumnealui, repetăm, reiese din mandatul notarial acordat avocatului român.

Societatea ofertantă (al doilea acţionar) nu este falimentară, dovada constituind-o extrasul de cont pe care ne-am oferit a îl prezenta acţionarului Dinamo. Menţionăm că reprezentant al societăţii este un reputat avocat din Spania, Eleuterio Gordaliza Sandoval.

3. Este oarecum ironic să citim că Dinamo nu se vinde către o societate cu capital social de 3.000 euro – cine cunoaşte puţin economie şi afaceri ştie şi faptul că nu exista nicio legătură între capitalul social şi capacitatea financiară a societăţii, dovada că Dinamo are capital social de 41 de milioane lei, dar nu are capacitate financiară să îşi plătească debitele acumulate.

4. Ironia continuă tocmai prin faptul că o persoana fără calitate în Lotus Perfect Products (societatea deţinătoare a acţiunilor Dinamo), în speţă dl. Negoiţă, ne reproşează că vorbim în numele altora. Trebuie precizat ca avocatul român care deţinea mandatat a solicitat în repetate rânduri o întrevedere directă cu dl. Negoiţă şi a fost refuzat.

Citește și Un ”uriaș” din Generația de Aur, la picioarele lui Cârțu: ”O icoană. Mă închinam seara la el”

negoita

5. Ca într-un concurs de gafe, se invocă lipsa de credibilitate a societăţii ofertantă pe motiv ca are capital social de 3.000 euro în condiţiile în care acţiunile sunt deţinute acum de o societate care are capital social de 200 lei (de peste 70 de ori mai mic) şi un singur angajat.

6. Societea ofertantă este verificată şi sub aspectul activităţii declarate la înfiinţare ca activitate principală, anume construcţii, uitând a se menţiona că:
– Lotus Perfect Products, actualul acţionar, are drept activitate principală comerţul de produse nealimentare
– pentru ofertanţi, garanţia sportivă nu o reprezenta finanţatorul (societatea), ci domnul Menendez şi domnul Andone.

7. Toate aceste aspecte oferite direct publicului sunt surprinzătoare pentru că nu au făcut de-a lungul negocierilor obiect al vreunei opoziţii sau solicitări din partea acţionarului sau a reprezentanţilor suporterilor. Ambele părţi cunoşteau aceste aspecte şi nu s-au declarat nemulţumiţi nici de bonitatea societăţii ofertante, nici de lipsa de la negocieri în persoană a domnului Menendez, nici nu au solicitat garanţii financiare.

CITEȘTE ȘI –>> Veste bună pentru Dinamo! Un jucător aflat la final de contract anunță: „Ne-am înțeles”

Dovada în acest sens o reprezintă emailul din data de 18 mai, care conţinea forma contractului propusă de acţionarul actual, ori în acea forma a contractului nu ni se solicita garanţie financiară. Această cerinţă a apărut direct în spaţiul public odată cu anunţul reprezentanţilor suporterilor că au ajuns la o înţelegere cu acţionarul de preluare a clubului.

8. Atunci când am luat cunoştinţă din presă (negocierile prin intermediul presei reprezentând se pare o practică la Dinamo), am suplimentat oferta noastră cu o garanţie de 500.000 euro şi un extras de cont pe care ne-am oferit a îl prezenta direct către acţionar (fără a îl transmite în copie tocmai pentru ca din motive de confidenţialitate nu doream să ajungă în presă numărul de cont şi alte detalii şi încrederea în buna credinţă a celeilalte părţi dispăruse după ce nişte negocieri restrânse au fost transformate în circ mediatic).

Din păcate, am fost refuzaţi la a prezenta acest extras de cont după cum am fost refuzaţi şi la o întrevedere directă între avocatul mandatat şi acţionar.

9. Va fi foarte interesant sa vedem dacă oferta reprezentanţilor suporterilor va conţine aceleaşi condiţii ca cele negociate de noi în interesul clubului (reducerea debitelor Dinamo către societăţile controlate direct sau indirect de domnul Negoiţă, recuperarea bazei de la Săftica pentru club, garantarea eventualului prejudiciu din dosarul privind bancruta frauduloasă, revenirea autocarului echipei la club).

Citește și Veste bună pentru Dinamo! Un jucător aflat la final de contract anunță: „Ne-am înțeles”

dinamo-peluza-catalin-hildan-pch

În cazul în care clubul va fi preluat de către suporteri în condiţii mai dezavantajoase pentru club, acest aspect va face dovada jocurilor de interese dintre acţionariat şi reprezentanţii suporterilor. Arătăm că oferta noastră este încă valabilă până luni, 25.05.2020, că avocatul mandatat de către ofertanţi se află în România şi că în cazul în care oferta ar fi acceptată, va exista atât o convorbire prin mijloace electronice cu ofertanţii direct, dar şi printr-o declaraţie de presă, urmând ca ofertanţii sa vină în cel mai scurt timp în România.

Până atunci solicităm respectuos a nu se mai purta negocieri prin presă şi a nu se mai cataloga drept nişte papagali unul dintre cei mai buni manageri de fotbal, Herminio Menendez şi un reputat avocat spaniol” , au fost precizările lui Toni Curea pentru Telekom Sport.

CITEȘTE ȘI –>> VIDEO | Vrea să-și dea restart cu Petrolul! Un nou jucător vine să promoveze cu ”lupii”