Anunțul momentului! Burleanu a anunțat când revine Liga 1

burleanu-frf

Campionatul intern se va relua cel mai probabil în weekendul 13-14 iunie. Șeful Federației a comunicat varianta la o săptămână după ce echipele au primit liber la antrenamente după ridicarea Stării de Urgență. 

Deși reprezentanții firmei care deține drepturile tv au amenințat că vor aplica sancțiuni dacă Liga 1 nu va începe pe 5 iunie, președintele FRF nu a ținut cont de poziția acestora.

„În momentul de faţă suntem sub incidenţa unui protocol medical din data de 15 mai. Cluburile profesioniste din România, la cele din Liga I şi o parte din Liga 2, sunt deja în cantonamente şi respectă acest protocol medical.

Vrem să demonstrăm că putem să ne ţinem de acest plan, aşteptând permisiunea ca de la 1 iunie să putem să intrăm în antrenamente colective“, a precizat șeful fotbalului românesc pentru Agerpres.

liga 1

Iar apoi totul va fi pe repede înainte.

“Urmează meciuri amicale. Pe 13 iunie putem să începem competiţia, fără spectatori în primă fază. Pentru noi, meciurile fără spectatori reprezintă o stare de urgenţă. Ceea ce înseamnă că este o soluţie doar pe termen scurt şi nicidecum o soluţie viabilă pentru viitorul fotbalului.

Suntem singura federaţie care a propus un protocol medical, care a fost apreciat la nivel guvernamental şi ne dorim să fim un exemplu”, a mai explicat Răzvan Burleanu.

CITEȘTE ȘI –>> Gigi Becali, un negociator extrem de DUR! „E dificil! Am închis și câțiva ani n-am mai vorbit!”