VIDEO | Fanii lui Rangers, puşi la zid în Scoţia! “Este ruşinos! Trimiteţi-i acasă!”

Sursa foto: Profimedia Images

Premierul Scoţiei a luat atitudine după ce mii de fani ai lui Rangers au sărbătorit în stradă câştigarea titlului cu numărul 55! Suporterii echipei lui Ianis Hagi au uitat cu totul de regulile privind combaterea pandemiei de coronavirus.

Rangers, care acum zece ani îşi reîncepea drumul din liga a patra din cauza problemelor financiare, s-a impus în Premier League chiar înainte de începerea playoff-ului. Fanii au pornit sărbătoarea la stadionul Ibrox după ce pasul greşit al rivalei Celtic i-a făcut matematic campioni pe Hagi şi coechipierii săi.

Reacţie dură a premierului scoţian

Prim ministrul scoţian a luat repede atitudine şi a condamnat comportamentul fanilor lui Rangers.

„Împărtășesc furia oamenilor în legătură cu ceea ce se întâmplă acum. Toată lumea a făcut o mulțime de sacrificii în ultimul anul, iar acum, să vezi un grup de oameni care riscă să îți afecteze tot progresul, e frustrant și rușinos.

Este complet incorect pentru întreaga țara, iar polițiștii aveau oricum o misiune complicată. Vă rog să le cereți fanilor să plece acasă, Rangers!”, a scris Nicola Sturgeon, pe contul său de Twitter.

Rangers a câștigat matematic titlul de campioană, cu șase etape înainte de finalul sezonului, după ce a învins-o pe St. Mirren cu 3-0, cu Ianis Hagi pe lista marcatorilor. În urma rezultatelor din această rundă, Rangers s-a distanțat la 20 de puncte de rivala Celtic, imposibil de recuperat în cele șase meciuri rămase, unul din sezonul regulat și cinci din play-off.

Echipa lui Steven Gerrard este neînvinsă în toate competiţiile în actualul sezon.

CITEŞTE ŞI: VIDEO | Cum a celebrat Ianis Hagi primul său titlu din carieră! Postarea emoționantă a românului