RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

VIDEO | Asta înseamnă motivaţia pentru Jocurile Olimpice! Ridică 50 de tone de greutăţi pe lună

România se pregăteşte pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo unde va merge cu trei atlete, dintre care două la săritura în lungime. 

Alina Rotaru, una dintre atlete, are un program de pregătire incredibil înainte de Jocurile Olimpice. Aceasta se antrenează 4 ore pe zi, execută 400 de sărituri cu greutate proprie, 100 de sărituri cu elan şi face genuflexiuni cu haltere de sute de kilograme la fiecare antrenament.

Rotaru este cea mai bună atletă din România la săritura în lungime. Aceasta s-a pregătit în Germania de JO, acolo unde este stabilită din anul 2014.

,,Programul meu de pregătire constă în 10 antrenamente pe săptămână. La un antrenament ridic 130 de kilograme, în timp ce fac genoflexiuni și 185 în timp ce fac semigenoflexiuni. Am făcut un calcul și pe lună ridic 50 de tone de greutați.

Faptul că în Germania, pe perioada pandemiei au fost închise bazele sportive la fel ca în România, nu m-a afectat personal. Eu m-am putut antrena normal la 40 de kilometri de Stuttgart. Iar antrenorul meu și-a transformat magazinul în sală de forță pentru mine.”, a mărturisit Alina Rotaru.

Atleta se bucură că a putut lua parte şi la câteva concursuri în anul 2020. Acolo unde se antrenează acum, accesul în sală se face pe baza unui cod.

,,Mă bucur enorm că am avut șansa să particip alături de cei mai buni atleți din lume , a fost un sezon scurt dar intens, am luat decizia ca în acest sezon să sar cu un elan mai scurt de 13 pași cu premergător.

Bazele sportive sunt deschise și mă pot antrena normal. Avem reguli stricte în complexul sportiv. Intrarea și ieșirea se face prin scanarea unui cod QR, antrenorii trebuie să poarte mască pe tot parcursul antrenamentului și au voie să se antreneze doar sportivii de mare performanță.’‘, a mai completat sportiva.

Citeşte şi Gigi Becali şi dialogul fabulos de la negocierile pentru Haruţ: ,,Dacă îl iubești așa de mult, dă-mi-l gratis”

În 2020, Alina a reuşit să ia parte la opt concursuri internaţionale, unde de trei ori s-a clasat pe locul 1. Însă, în ceea ce priveşte anul 2021, sportiva nu ştie la ce să se aştepte.

,,Eu și antrenorul meu, Mihai Corucle, am fost mulțumiți de rezultatele din 2020 ținând cont de faptul că a fost un an atipic. Aștept cu mare interes Jocurile Olimpice, deoarece va fi ceva deosebit și unic. Prezența acolo este o mare performanță pentru mine, este încununarea muncii mele și a persoanelor care au avut încredere în mine și care îmi sunt alături.

Sezonul de sală 2021 este încă incert, momentan sunt programate competiții din circuitul mondial de sală și campionatul european de sală, dar acestea se pot schimba în funcție de numărul infectărilor din țara respectivă. Sper ca anul 2021 să fie un an mai aproape de normalitate și să putem concura din nou în fața unui public numeros.”, a mai punctat Alina Rotaru.

La începutul acestui an, Alina Rotaru s-a întors la CSA Steaua, după ce în ultimele trei sezoane a fost legitimată la CSM Bucureşti.

Citeşte şi Suporterii lui Dinamo, enervaţi de Cosmin Contra! Suma exorbitantă pe care o cere antrenorul de la club

 

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare