RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Victorie la ,,masa verde” pentru România, după meciul anulat cu Norvegia! Cum arată clasamentul din Liga Naţiunilor

Meciul dintre România şi Norvegia, din grupa 1, a Ligii B din Liga Naţiunilor a fost anulat de UEFA aseară.

Decizia vine după ce norvegienii nu au mai avut permisiunea autorităţilor de la Oslo de a se deplasa în România pentru meciul cu ,,tricolorii”. Decizia a venit în urma apariţiei de cazuri de covid la naţionala nordicilor.

Partida ar fi trebuit să se dispute astăzi, 15 noiembrie, dar meciul a fost anulat iar UEFA acordă României victoria la masa verde în această partidă, anunţă ProSport.

Norvegia Romania 1

Articolul 26, punctul 3 din regulamentul ediţiei 2020-2021 al Nations League spune că: ,,Refuz de a juca sau cazuri similare – Dacă o echipă este descalificată, rezultatele tuturor meciurilor vor fi declarate nule”, dar regulamentul nu se aplică acum pentru că pandemia de coronavirus a creat o criză generală, ceea ce înseamnă că nu este un caz izolat.

„Dacă partida nu poate fi reprogramată, UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body va lua o decizie. Federația care este responsabilă pentru nedisputarea partidei sau pentru imposibilitatea disputării acesteia până la finalul ei va fi declarată ca pierzătoare prin forfait de către UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body.

Norvegia Romania 4 0

Dacă se ajunge la concluzia că ambele echipe sunt responsabile sau niciuna dintre ele nu este responsabilă pentru nedisputarea partidei sau imposibilitatea disputării acesteia până la finalul ei, nu poate fi declarat forfait. Dacă meciul nu poate fi declarat forfait, rezultatul partidei va fi decis prin tragere la sorți (1-0, 0-1 sau 0-0) de către administrația UEFA”, se mai specifică în regulament.

Citeşte şi Eugen Neagoe, atac către ultraşii lui Dinamo: ,,Văd că nu mai dau foc la nimic, nu mai sparg nimic”

Norvegia Romania 1

În concluzie, România ar urma să acumuleze 7 puncte, iar Norvegia ar rămâne cu 9. Dacă nordicii pierd şi meciul cu Austria, atunci cei din urmă vor câştiga grupa de Nations League şi vor promova în Liga A.

Clasamentul grupei 1 din Liga B

  1. Austria 9 puncte (2 jocuri rămase de disputat)
  2. Norvegia 9 puncte (1 joc rămas de disputat)
  3. România 7 puncte (1 joc rămas de disputat)
  4. Irlanda de Nord 1 punct (2 jocuri rămase de disputat)

„Acum, după anularea partidei cu Norvegia și în perspectiva posibilă a anulării partidei nordicilor și cu Austria, de peste câteva zile, putem folosi ca scenariu de lucru ieșirea Norvegiei din rândul țărilor cu care ne luptăm pentru urna a doua”, se arată şi într-un comunicat pe frf.ro.

Pentru România urmează meciul de pe 18 noiembrie, la Belfast, cu Irlanda de Nord.

Citeşte şi Cosmin Contra demisionează de la Dinamo! Le-ar fi transmis deja apropiaţilor că pleacă de la club

De la același autor

PLAYSPORT.RO

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare