RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Vești bune pentru Astra: „Nu s-a discutat despre excludere”. Ce urmează pentru cei trei jucători acuzați de dopaj

Asociația Fotbaliştilor Amatori si Nonamatori din România nu este indiferentă la problemele celor trei jucători de la Astra: Alexandru Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto.

Emilian Hulubei, președintele AFAN din România, spune că sindicatul pe care îl reprezintă se implică pentru ca cei trei fotbaliști ai echipei giurgiuvene să primească pedespe cât mai mici.

În ceea ce privește clubul de fotbal din orașul de la malul Dunării, Hulubei susține că sunt șanse mici ca echipa să fie exclusă din campionat.

În momentul ăsta, jucătorii mai au variante de a ataca decizia ANAD. Sunt acum la Comisia de Apel, pot merge apoi la TAS. Ar putea să mai dureze un an până să aflăm dacă sunt vinovaţi sau nu. În plus, nu există niciun motiv pentru a incrimina Astra în acest punct al anchetei. ANAD îi anchetează doar pe jucători, clubul nu are nicio treabă.

takayuki-seto-samuraiul

Citește și EXCLUSIV | Reacția președintelui unui club din Liga I în cazul scandalului de la Astra: “Nu poate să fie cineva atât de inconștient”

Dacă pe viitor va fi inclusă şi Astra în această speţă, iar cei de la ANAD sau TAS vor concluziona că este şi clubul în culpă, abia atunci putem să discutăm despre excludere. Dar asta este foarte puţin probabil în acest moment, să fim serioşi. Să discutăm despre cum arată clasamentul dacă este exclusă Astra este deja prea mult. La Comitetul Executiv de marţi nu s-a discutat despre excluderea Astrei.

Da, încercăm şi noi să îi ajutăm pe fotbalişti, în măsura posibilităţilor. Am trimis documentaţia la FIFPro şi aşteptăm consiliere şi din partea lor. Principalul obiectiv în acest moment este să obţinem pedepse cât mai mici pentru cei trei”, a declarat Emilian Hulubei, pentru Fanatik.

Alexandru Ioniță (26 de ani) a recunoscut în fața celor de la ANAD că s-a dopat. Mai exact, jucătorii Astrei Alex Ioniţă, Kehinde Fatai (30 de ani) și Takayuki Seto (34 de ani) au fost acuzați că au folosit o terapie de vitaminizare interzisă de Agenția Mondială Anti-Doping. Sportivii nu au voie să-și injecteze o cantitate mai mare de 100 ml în decurs de 12 ore.

Ioniță riscă o pedeapsă de circa un an de suspendare, dar conform regulamentului, Fatai și Takayuki, care n-au recunoscut, nar putea fi suspendați cu până la patru ani din orice competiție sportivă. De asemenea, Astra Giurgiu ar putea fi retrogradată din Liga I.

alex-ionita-astra

Citește și Fotbalist celebru, condamnat la închisoare după ce l-a bătut pe un tânăr cu bâta de baseball!

 

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare