RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

EXCLUSIV | Reacția președintelui unui club din Liga I în cazul scandalului de la Astra: „Nu poate să fie cineva atât de inconștient”

Sorin Cârțu (65 de ani) a reacționat în urma ultimului scandal din fotbalul românesc.

Președintele Universității Craiova susține că Astra nu are de ce să fie exclusă din Liga I, după autonențul lui Alexandru Ioniță, fost jucător la echipa olteană timp de un an.

Acuzațiile că s-au dopat sunt exagerate. Faptul că bagi vitamine în tine…Să se spună că s-au dopat e ceva exagerat. Acestea fiind regulile n-ai ce să faci. În situația asta să plătească echipa sau să fie scoasă Astra din campionat…e aiurea.

Nu văd o asemenea rezolvare. A fost o decizie individuală a jucătorilor. Te îndrepți asupra echipei dacă o făceau la nivel colectiv.

Dacă s-ar fi convocat jucătorii și o făceau cu medicul lor..dar așa că a fost o decizie individuală a jucătorilor..nu poți lua o decizie atât de cruntă. Dacă ar fi fost o acțiune a clubului are altceva. S-a întâmplat și la handbal. Ce vină are clubul? Nu poate să fie cineva atât de inconștient„, a declarat Sorin Cârțu, în exclusivitate pentru Realitatea Sportivă.

Alexandru Ioniță (26 de ani) a recunoscut în fața celor de la ANAD că s-a dopat. Mai exact, jucătorii Astrei Alex Ioniţă, Kehinde Fatai (30 de ani) și Takayuki Seto (34 de ani) au fost acuzați că au folosit o terapie de vitaminizare interzisă de Agenția Mondială Anti-Doping. Sportivii nu au voie să-și injecteze o cantitate mai mare de 100 ml în decurs de 12 ore.

Ioniță riscă o pedeapsă de circa un an de suspendare, dar conform regulamentului, Fatai și Takayuki, care n-au recunoscut, nar putea fi suspendați cu până la patru ani din orice competiție sportivă. De asemenea, Astra Giurgiu ar putea fi retrogradată din Liga I.

 Citește și Astra anunță că îi va pedepsi pe cei trei fotbaliști acuzați că s-au dopat: “Vom acționa în judecată și le vom cere daune!”

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare