Tenisul românesc este în doliu! A murit un fost component al echipei de Cupa Davis

Federația Română de Tenis a anunțat că fostul jucător Laurențiu Bucur a murit la vârsta de 59 de ani. Bucur a fost multiplu campion național, component al echipei de Cupa Davis a României și medaliat cu bronz la Universiada de la Edmonton.

Laurențiu Bucur a început să joace tenis la Clubul Dinamo București și are în palmares multiple titluri de campion național, la individual precum și la echipe. 

În anul 1983, la Universiada de la Edmonton, Canada, Laurențiu Bucur și Adrian Marcu au câștigat medalia de bronz în proba de dublu masculin.

În anul 1985, a fost printre cei mai buni 300 de jucători din lume în clasamentul ATP.

laurentiu bucur

A fost jucător, antrenor și organizator de turnee în Italia, la Roma, după care s-a reîntors în România, iar în ultimii ani a jucat cu mare succes în turneele de veterani, reușind să-și treacă în palmares alte câteva titluri, naționale și internaționale. Federația Română de Tenis este alături de familia îndoliată și prieteni, și transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate!“, se arată într-un comunicat al FRT.

bucur
Laurențiu Bucur, în timpul unui meci dintr-un turneu pentru seniori
laurentiu bucur 2
Laurențiu Bucur, în stânga imaginii

A fost unul dintre cei mai buni prieteni pe care i-am avut, am fost colegi și Dinamo, și la Cupa Davis. M-a ajutat foarte mult în carieră, ne antrenam împreună. Era un băiat deosebit“, a spus Florin Segărceanu, căpitanul echipei de Fed Cup a României.

segarceanu

CITEȘTE ȘI -> Dezvăluirile lui Cahill despre relația cu Halep. “Și-a dezvoltat o personalitate foarte puternică. Nu este de acord mereu cu ce spun”

CITEȘTE ȘI -> VIDEO | Anunțul emoționant al Simonei Halep. “Ne vedem în 2021”