RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Ștefan Radu, elogiat pentru Lazio, înțeles pentru națională! ”Ce a realizat cred că greu va mai realiza un alt român”

Ștefan Radu este pe cale să scrie istorie pentru Lazio Roma. A bifat 400 meciuri pentru romani la returul optimilor UEFA Champions League cu Bayern Munchen.

Dacă va fi titular în weekend în meciul contra celor de la Udinese, fundașul român îl va egala pe Giuseppe Favalli, cel care deține recordul all-time la numărul de jocuri pentru formația din capitala Italiei.

stefan radu1

Performanța istorică pe care o va reuși Ștefan Radu l-a impresionat și pe Paul Codrea (39 ani), actualul antrenor al juniorilor de la Poli Timișoara. Acesta l-a lăudat pe fundașul lazial, despre care a spus că se vorbește foarte puțin, în condițiile în care e pe cale să realizeze ceva atât de incredibil.

“Eu cred că trebuie vorbit de jucătorul de la Lazio, de Ştefan Radu! Să depăşeşti jucători ca Favalli, ca Paolo Negro, care a fost şi colegul meu la Siena, ca Nesta… E ceva incredibil ca un român să fie jucătorul lazial cu cele mai multe prezenţe în Serie A. E ceva incredibil!

paul constantin codrea

Nu ştiu dacă merită statuie, dar e clar că va rămâne în istoria lui Lazio şi văd că se vorbeşte destul de puţin. Adică… ok, Man şi Mihăilă sunt jucători tineri, de perspectivă, dar ce a realizat Radu cred că greu va mai realiza un alt român, în orice campionat important. Eu cred că măcar un an-doi va mai rămâne.

A avut şi şansă pentru că anul trecut sau acum doi ani a avut o problemă, fiind aproape să rezilieze contractul, dar uite că au fost înţelepţi şi poate au renunţat un pic la orgolii ambele tabere şi uite la ce rezultat au ajuns. Eu chiar îl felicit pe această cale. Nu ştiu, totuşi, mi se pare incredibil, wow!

Am jucat şi eu 10 ani, dar am 200 şi ceva de prezenţe, el are 400. Deci e fantastic! Am fost adversari de atâtea ori, am schimbat tricourile. E un băiat de mare caracter”, a delcarat fostul internațional, conform Look Sport.

CITEȘTE ȘI –>> VIDEO | Ştefan Radu, revenire cu pasă decisivă! Lazio, victorie dificilă cu Crotone

Paul Codrea a dezvăluit și care a fost motivul pentru care fostul jucător de la Dinamo s-a retras de la echipa națională prematur, în 2013, după doar 13 selecții.

“Eu am înţeles şi poziţia lui faţă de naţională, că n-a mai vrut. El s-a simţit cumva neinteresant pentru naţională. De fiecare dată când a venit nu prea a jucat şi atunci a zis: ‘ok, nu joc aici, atunci hai să mă concentrez pe echipa de club’. Şi cred că în sinea lui a făcut bine. Nu s-a simţit apreciat aici. Nu avea loc.

stefan radu

L-a avut concurent pe post pe Raţ, care era fundaşul stânga de bază. În centru era Chivu. Ghinionul lui e că a nimerit într-o perioadă în care naţionala era acoperită pe acele posturi”, a fost opinia lui Paul Codrea pentru sursa citată.

Fostul mijlocaș a jucat în Italia la Genoa, Palermo, Perugia, Torino, Siena și Bari. Pentru echipa națională a strâns 41 meciuri și a marcat un gol.

CITEȘTE ȘI –>> Ultimele două echipe calificate în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Meci istoric pentru Ștefan Radu

De la același autor

PLAYSPORT.RO

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare