RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Situația de la Dinamo, prin ochii unei persoane din interior: „Există cineva care vrea ca acest club să dispară!”

Haosul declanșat după venirea lui Pablo Cortacero la Dinamo se accentuează pe zi ce trece, iar problemele financiare ale formației din Ștefan cel Mare sunt din ce în ce mai mari!

Noua conducere spaniolă de la Dinamo a fost așteptată de toată suflarea „alb-roșie” ca o adevărată gură de oxigen, iar Pablo Cortacero și oamenii săi au promis că vor duce clubul din nou în prim-planul fotbalului românesc. Venit în România să rezolve vechile probleme din era Ionuț Negoiță, Cortacero nu a făcut altceva decât să acumuleze și mai multe datorii și să îi asigure echipei un viitor sumbru.

Unul dintre oamenii din interiorul formației din Ștefan cel Mare, Marius Bacria, care se ocupă cu organizarea meciurilor echipei, a vorbit deschis despre problemele de la club. Bacria a dezvăluit că există o persoană care o vrea pe Dinamo desființată, dar a și exclus varianta cum că în spatele lui Cortacero s-ar afla fostul patron, Cristi Borcea.

„Există cineva care vrea neapărat ca Dinamo să dispară, din interese clare ale persoanei respective și acel cineva e foarte sus. Pe o scară de la 1 la 10, el e cam la 8-9. Cred că nu e singurul. A fost trecător prin fotbal.

Ar vrea să dispară Dinamo ca să dispară și o sarcină pe care o are în cârcă dacă se întâmplă ceva cu un verdict în justiție în următoarea perioadă. Eu sunt convins că este exclusă varianta cu Cristi Borcea. Aia e ceva de domeniul fanteziei, deci Cortacero nu e omul lui Cristi!”, a spus Bacria, potrivit Digi Sport.

Citește și Unul dintre oamenii de încredere ai lui Cortacero anunță: “Pregătim ceva important la Dinamo!”

Ulterior, omul care lucrează alături de Nicolae Badea a mărturisit că situația de la club este una extrem de grea, iar Pablo Cortacero nu poate vinde acțiunile lui Dinamo nici dacă vrea, din cauza unor datorii pe care societatea sa le are către Ionuț Negoiță.

Este atât de complicată situația și atât de mari sunt sumele de bani care trebuie achitate! La 31 martie e deadline-ul pentru achitarea datoriei angajate până la 31 decembrie 2020 pentru obținerea licenței pentru sezonul următor.

Știți vreo sumă care ar trebui pregătită? Aproape 2 milioane de euro. Bați așa din palme? Noroc că ne-a ‘ajutat’ tragerea la sorți la Liga 1 și avem deplasări din astea fără cazare, fără transport, adică la Botoșani și apoi la Arad.

I-am zis și lui Cortacero, la adunarea de pe 21 decembrie, dar nu i-am zis-o și pe aia de la Mediaș, când jucăm cu Sibiul. Adică noi n-avem bani să trecem strada și ne gândim să plătim la ANAF 700.000 să nu pierdem jumătatea de Săftica pe care o mai avem?

Citește și VIDEO | Constantin Budescu s-a decis la ce echipă va juca în sezonul următor: “Aştept să facem actele”

Pentru că pe cealaltă nu o mai avem. Domnul Negoiță, dacă vrea să te dea afară de la Rin, te lasă pe stradă. Dacă vrea să-ți ia autocarul, mergi cu autocarele celelalte, că mai sunt câteva autocare, dar alea nici de Liga 2 nu sunt.

Ce este cel mai greu este situația juridică, asta e cel mai grav. Cortacero, dacă vrea să vândă acțiunile, nu poate. Pentru că acțiunile, când s-a înființat Lotus, de către George Drăghia, acum 3 ani, ca să protejeze vânzarea acțiunilor la licitație de către domnul Badea, nu le-a plătit deținătorului lor, adică lui Negoiță, care, pe vremea aia, avea 93 la sută. Și a rămas Lotusul cu o datorie de 38 de milioane de lei către Negoiță. Cam atât făceau 93 la sută din acțiuni!”, a mai spus oficialul dinamovist pentru cursa citată.

Citește și VIDEO | Un fost jucător de la Dinamo a fost numit director sportiv. Are de primit cinci salarii de la alb-roșii

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare