Semnal de alarmă tras de Nathalie Ekeng: ”Nu este normal ca în România să mai moară sportivi din această cauză!”

Nathalie Ekeng, soția fostului dinamovist Patrick Ekeng, a vorbit despre încheierea procesului penal în cazul decesului soțului ei.

Recent, Curtea de Apel București a menținut condamnarea de un an și jumătate pentru doctorița de pe ambulanța care l-a transportat la spitalul Floreasca pe Patrick Ekeng, dar a modificat daunele morale cerute de familia fostului fotbalist. Sentința este definitivă.

  • Mihaela Elena Duţă, doctorița de pe ambulanță a fost condamnată la un an și jumătate de închisoare cu suspendare. De asemenea, aceasta va plăti daune morale de 40.000 de euro.
  • În total, familia lui Patrick Ekeng va primi 220.000 de de euro ca daune morale și 8.000 de euro ca daune materiale, de la firma de asigurări.

Ekeng

Citește și Un nou obstacol în calea fanilor dinamovişti! Contra vrea să îşi primească banii

Chiar dacă familia lui Ekeng a cerut daune de 650.000 de euro, Nathalie, soția fostului dinamovist, a explicat despre motivul pentru care a întocmit procesul penal.

”Prin acest proces am vrut să trag un semnal de alarmă, pentru că nu este normal ca în România să mai moară sportivi din cauză că medicii nu-şi fac treaba sau că ambulanţele nu sunt echipate corespunzător.

Mie, pe Patrick nu mi-l poate aduce nimeni înapoi, nu m-aş fi bucurat dacă medicul care ar fi trebuit să-l salveze ar fi primit 10 ani de închisoare.

Din punct de vedere penal, consider că este decizia corectă. În principiu, considerăm că despăgubirile sunt la un nivel rezonabil. Dacă am fi fost în Franţa, daunele morale care i se cuvin familiei erau altele.”, a declarat Nathalie Ekeng, pentru PlaySport.

ekeng 2 profimedia 0284834190
Foto: Profimedia

Patrick Ekeng s-a prăbușit pe gazon, pe 6 mai 2016, în minutul 70 al meciului Dinamo- Viitorul. Ambulanța aflată la stadion l-a transportat direct la Spitalul Floreasca, fără ca medicul să îi facă manevre de resuscitare, deși fotbalistul se afla în stop cardio-respirator.

Ekeng a decedat la spital. În urma autopsiei s-a constatat că fotbaistul a murit din cauza unei probleme cardiace. Medicul de pe ambulanța care l-a preluat pe camerunez de pe terenul de fotbal a fost acuzat de ucidere din culpă.

Ekeng Dinamo

Citește și Dănuț Lupu deplânge situația „câinilor” : „Eu îmi doresc să reușească, dar după luna asta le mai trebuie 300.000”