Scandal după Rapid-FK Csikszereda! Președintele oaspeților e acuzat că i-ar fi numit pe giuleșteni ”specie subumană” și ”țigani”

Giuleștenii nu au reușit să se impună nici în al treilea meci din acest an, formația pregătită de Nicolae Grigore fiind înfrântă de FK Csikszereda cu scorul de 1-3!

Finalul partidei de astăzi a creat tensiune din toate punctele de vedere. După ce antrenorului principal al Rapidului, Nicolae Grigore, i s-ar fi făcut rău la vestiare și nu ar mai fi fost în stare să se prezente la interviurile de după meci, acum un alt eveniment a ieșit la iveală.

Conform site-ului oficial al rapidiștilor, președintele ciucanilor, Zoltan Szondy, este acuzat că l-ar fi numit “țigan” pe directorul de securitate al giuleștenilor, Adrian Olariu. Pe lângă conflictul de astăzi, oficialii formației de la Podul Grand și-au amintit și de un alt episod petrecut în urmă aproximativ un an și jumătate, atunci când același Zoltan Szondy li s-ar fi adresat “alb-vișiniilor” cu expresia “specie subumană”.

Citește și Șoc în Liga 2! Rapid pierde în fața celor de la Csikszereda și calificarea în play-off este în pericol

Imediat după aflarea acestor lucruri, președintele formației din Miercurea Ciuc a reacționat și a ținut să clarifice situațiile de care este acuzat. Oficialul ciucanilor a negat orice fel de jignire la adresa adversarilor și mai mult, acesta a ținut să le bată obrazul rapidiștilor pentru modul cum au organizat partida de astăzi.

zooltan szondy

Chestia asta, despre specia subumană, acum o oră am auzit. Eu nu i-am jignit nici acum, nici data trecută. Când am jucat la Miercurea Ciuc, atunci, în loc de o sută de suporteri, pentru câți se prevedea locuri în sectorul suporterilor oaspeților, au venit vreo 300 de oameni și, bineînțeles, nu i-am lăsat înăuntru. Și ei, atunci, au început cu… S-a auzit și la televizor ce au strigat, nu are rost să spun eu acum.

Iar acum, când am venit la meci, spre surprinderea și indignarea mea, pentru jucătorii de rezerve n-au fost nici scaune, nici nimic unde să stea. Și atunci am rugat un organizator, nu știu sincer cine era, să aducă scaune, iar el a spus că nu aduce niciun scaun, pentru că eu l-am chemat acum un an… Dar acum nu prea cred, pentru că pe dânsul, în viața mea, e prima dată când l-am văzut. Iar chestia asta, eu fiind maghiar, acum e prima dată când am auzit-o. Cum a spus? Specie subumană. Expresia asta acum am auzit-o prima dată.

Dânsul a fost nervos, bineînțeles că și eu am fost. S-a rezolvat și i-am spus că nu facă încă o fază gen Colțescu, pentru că ceea ce spun eu în maghiară și el îmi traduce în română întotdeauna iese altfel”, a spus Zoltan Szondy, potrivit Pro Sport.

Citește și Tensiune la Rapid după înfrângerea cu Csikszereda! Antrenorului Nicolae Grigore i s-a făcut rău la vestiare

Totodată, oficialii Rapidului au fost indignați și de o postare a formației din Miercurea Ciuc, dinainte de disputarea partidei de astăzi. Concret, FK Csikszereda a postat pe contul oficial de Instagram un mesaj în limba maghiară care prin traducere înseamnă Vom juca în străinătate sâmbătă de la ora 12:00 împotriva Rapid București.” Acest lucru i-a revoltat pe suporterii giuleșteni și nu numai, care s-au aprins imediat după ce au citit mesajul ciucanilor. Ulterior, președintele Zoltan Szondy a ținut să clarifice și acest subiect pentru a nu mai lăsa loc de interpretări.

fk csikszereda strainatate la bucuresti 614x1024 1

“Asta nu știu. E o greșeală de traducere. Noi, în ungurește, în limba maghiară, când mergem în deplasare, traducerea mot a mot este străinătate. Asta nu văd de ce ar deranja pe cineva. Eu iar, acum, mă informez de la dumneavoastră. Nu știu unde ați citit. Deci nu cred că se pune problema. Cu Rapidul, noi, sincer, am fost întotdeauna în relații bune. Un jucător emblematic al Rapidului, Robert Ilyes, provine din Miercurea Ciuc. Ca să nu vorbim că în perioada interbelică, Rapid a avut foarte mulți jucători maghiari și au fost foarte bine primiți în Giulești. Nu văd de ce să avem probleme. Acum, că un organizator spune ceea ce spune, pe mine chiar nu mă interesează”, a mai spus președintele clubului FK Csikszereda pentru sursa citată anterior.

Citește și Rapid nu se refuză! Șumudică: „E echipa pe care o iubesc și inima îmi spune să merg acolo!”