Naționala de tineret a României, analizată după primul meci la EURO: “Ar trebui remarcat acest jucător!”

Sursa foto: Profimedia Images

Selecționata condusă ce Adrian Mutu a debutat în grupele EURO 2021 cu o remiză, scor 1-1, în fața reprezentativei din Țările de Jos (Olanda)!

România U21 și-a început drumul de la EURO cu un rezultat bun obținut în fața unui adversar de top. “Tricolorii” mici nu au ținut cont de valoarea oponentului și au jucat de la egal, astfel că în finalul partidei puteau obține chiar victoria cu puțin noroc. După un gol de manual al lui Andrei Ciobanu, naționala de tineret rămâne cu doar un punct din duelul cu Olanda și așteaptă acum duelul cu Ungaria, programat pe 27 martie.

Fostul mare internațional român, Ilie Dumitrescu, a analizat evoluția elevilor lui Adrian Mutu și a avut doar cuvinte de laudă pentru aceștia. “Mister” a remarcat mai mulți jucători ai României, dar și planul tactic gândit de “Briliant” pentru primul meci al tineretului de la EURO.

Romania u21 1
Sursa foto: Profimedia Images

O repriză a doua foarte bună făcută de băieții noștri, au fost mai agresivi, au recuperat mai multe mingi. Am reglat și duelul aerian. Ocaziile importante ne-au aparținut. Ar trebui remarcat Vlad, a făcut o partidă foarte bună. Și linia de fund, în afara greșelii de la gol, Ciobotariu și Pașcanu au jucat bine. Marin a acoperit bine, Olaru și Ciobanu au făcut un efort extraordinar, au acoperit zonele bine.

Citește și Eurogolul marcat de Andrei Ciobanu explicat chiar de autor: ”De la ei am învățat”

Am pus probleme, pe final, cu puțină șansă, puteam marca. Pașcanu a avut cea mai mare ocazie, a luat fața adversarului, a dat chiar pe direcția portarului, oriunde dădea, stânga, dreapta, era foarte greu de apărat.

Mi-a plăcut echipa din punct de vedere tactic, am jucat cu o echipă grea. Să ne gândit și la Adrian Mutu, i-a avut pe Man, Mihăilă, Coman, chiar și Ianis în ultimul meci, acum a reușit să aibă o organizare foarte bună de joc și să pună probleme. Să ne gândim și la adversar, au fost jucători care au evoluat și în Champions League, a spus Ilie Dumitrescu, potrivit Digi Sport.

Citește și România U21 putea mai mult cu Olanda U21: ,,Am fost timoraţi în prima repriză! N-a fost seara lui Moruţan”