Reacţia primarului Iaşiului, după ce Andrei Cristea a fost demis: ,,Dacă nu-ţi stăpâneşti nervii, mergi şi mânâncă seminţe în tribună”

În dimineața zilei de azi, pe fondul rezultatelor slabe și a situației tensionate, la Poli Iași au avut loc schimbări majore dictate de Comitetul Director.

În primul rând, Andrei Cristea a fost demis din postul de antrenor principal pe care îl ocupa de la începutul lunii februarie și a fost trimis să ajute clubul doar din teren, ca jucător.

Primarul orașului Iași, Mihai Chirica, cel care a convocat Comitetul Director, a fost chestionat pe seama subiectului și a oferit explicații, pentru deciziile radicale care au fost luate.

mihai-chirica

Despre Andrei Cristea, edilul din Iași a declarat că echipei din Copou îi lipsea un lider pe teren în momentele grele ca cele de acum, dar l-a demis pentru episodul halucinant din eșecul cu Voluntari, atunci când antrenorul de 36 ani i-a adresat cuvinte ofensatoare arbitrului Radu Petrescu, precum „mai bine mureai la operaţie”.

”În primul rând ne-am gândit că echipei îi lipseşte un lider pe teren. Apoi, da, pentru ieşirile sale. Dacă eşti antrenor şi nu-ţi poţi stăpâni nervii mai bine te laşi, mergi în tribună şi mănânci seminţe. Am însărcinat Comitetul Director să ceară scuze mai multor oficiali.

Andrei Cristea antrenor Poli Iasi

Din ce ştiu eu, nu i-a spus aşa ceva. Doar ce am auzit și pe coloana sonoră pusă la Digisport (n.r. se aude Cristea strigând “Petrescule, fugi la vestiare, băi infractorule!”). Cu un asemenea limbaj nu suntem nici noi de acord”, a declarat Mihai Chirica, pentru GSP.ro.

CITEȘTE ȘI –>> Scandal la Iași! Andrei Cristea este acuzat de un derapaj grotesc la adresa arbitrului Radu Petrescu

Președintele ieșenilor, Ciprian Paraschiv, a fost și el sancționat cu 10% din salariul pe următoarele trei luni. Totodată, deciziiile clubului vor fi luate de Comitetul Director până în vară. De asemenea, directorul de scouting, Anton Heleşteanu, a fost demis.

Paraschiv Iasi

”N-aş vrea să comentez, e o decizie şi vă rog s-o luaţi ca atare. La Heleşteanu s-a renunţat pentru că n-a făcut faţă provocărilor din această iarnă, toate achiziţiile sale au fost dezastruoase”, a comentat primarul din orașul moldovean despre situația lui Ciprian Paraschiv.

Despre înlocuitorul lui Andrei Cristea pe banca tehnică, primarul din Iași a declarat următoarele: Nu pot să vă dau un nume deocamdată. În două, maximum trei zile vom avea însă unul nou. Apoi trebuie să ne orientăm şi asupra unui psiholog. Să stea de vorbă cu jucătorii, să vedem de unde această neîncredere”.

rednic chirica

Poli Iași încearcă disperat să se salveze de la retrogradare. Este pe ultimul loc în Liga 1, cu doar 16 puncte acumulate, la 6 de locul 15, ocupat de Hermannstadt.

CITEȘTE ȘI — >> ULTIMA ORĂ | Dezastru la Poli Iași! Ce măsuri au fost luate împotriva lui Andrei Cristea și Ciprian Paraschiv