RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Reacția celor de la CSA Steaua, după ce asociațiile fanilor FCSB le-au interzis să mai folosească palmaresul!

Continuă războiul comunicatelor dintre CSA Steaua și asociațiile suporterilor formației din Liga 1, iar conflictul dintre cele două părți se pare că este departe de a se încheia!

După ce în cursul zilei de ieri, asociațiile „Salvați Steaua” și „Steaua 1947” le-au solicitat celor de la CSA Steaua să nu se mai folosească palmaresul secției de fotbal, „militarii” au emis astăzi un comunicat prin care fac o serie de precizări după cum urmează:

„În urma aparițiilor media, din 22 februarie 2021, pentru corecta informare a opiniei publice, Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” face următoarele precizări:

  • Steaua București nu a înstrăinat niciodată marca, palmaresul, tradiția, istoria sau culorile către S.C. Fotbal Club Steaua București S.A. (FCSB), către orice altă entitate comercială sau sportivă.
  • A.F.C. Steaua București, care a continuat în 1998 tradiția echipei noastre de fotbal, a primit dreptul de a folosi cu titlu gratuit marca Steaua București, precum și stadionul de fotbal din complexul Ghencea, în conformitate cu prevederile legale privind asociațiile sportive non-profit (fără scop patrimonial), cum era cazul A.F.C.
  • În anul 2004, nou înființata societate comercială FCSB a solicitat în scris acordul proprietarului mărcii – CSA „Steaua” – pentru înregistrarea mărcii la OSIM. Deși nu a primit acest acord, FCSB a înregistrat totuși marca de care s-a folosit continuu din 2004 până în 2014, însușindu-și astfel în mod ilegal un bun de importanță națională din patrimoniul statului.

Citește și NEWS ALERT | Ultima decizie luată de Curtea de Apel București în cazul „războiului” dintre CSA Steaua și FCSB pentru palmares

  • Concluzia celei mai înalte instanțe judecătorești din România este exprimată clar prin Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nr. 3425 din 3 decembrie 2014. Decizia ÎCCJ arată fără echivoc faptul că cesionarea mărcii între A.F.C. și FCSB, pe baza căreia s-a făcut înregistrarea la OSIM, a fost ilegală, întrucât A.F.C. nu putea vinde, cesiona sau transmite un bun pe care nu-l avea în proprietate, ci avea doar dreptul de a-l utiliza.
  • Prin urmare, informațiile apărute în presă nu au nicio legătură cu realitatea și reprezintă o dezinformare evidentă a suporterilor steliști și a întregii opinii publice. Marca, palmaresul, tradiția, istoria și culorile nu au fost niciodată cedate de către Steaua București, deci nu au aparținut niciodată societății comerciale FCSB.
  • Performanțele sportive realizate de Steaua București sunt reprezentative pentru România, acesta fiind cel mai titrat club la nivel internațional. Dorim să-i asigurăm pe suporterii steliști și pe toți iubitorii sportului din România că Steaua București va reprezenta în continuare cu aceeași ardoare istoria de peste 70 de ani a Clubul Sportiv al Armatei „Steaua”.
  • Steaua București asigură continuitatea fenomenului fotbalistic pe care l-a creat de-a lungul istoriei sale în condiții de deplină legalitate.”, se arată în informațiile furnizate de Clubului Sportiv al Armatei Steaua București.

Citește și Cum putea fi încheiată lupta FCSB – Steaua! ,,Echipa din Liga a 3-a putea deţine palmaresul dacă făcea asta”

 

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare