RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Cum putea fi încheiată lupta FCSB – Steaua! ,,Echipa din Liga a 3-a putea deţine palmaresul dacă făcea asta”

Luni a fost programat un nou proces în ,,războiul” FCSB – CSA Steaua, la Curtea de Apel Bucureşti, în ceea ce priveşte palmaresul.

Deşi a fost câştigat în vară de CSA, decizia nu a fost una definitivă în privinţa palmaresului Stelei, iar FCSB a atacat la Curtea de Apel hotărârea.

Un alt proces a fost programat pe data de 12 aprilie, după ce o decizie a fost amânată din cauza neplăţii unei taxe de timbru în valoare de 50 de lei, susţine ,,Asociaţia Salvaţi Steaua”.

Virgil Boglea, avocatul asociaţiei şi preşedintele totodată, a oferit mai multe detalii legate de lupta dintre FCSB şi CSA Steaua. Acesta spune inclusiv cum ar fi putut ca palmaresul Stelei să fie de drept al echipei din Liga a 3-a.

Citește și CSA Steaua anunță război și îi răspunde lui Gigi Becali: “Jucăm cu orice echipă trimite FCSB-ul!”

,,Din păcate aceste aspecte ne-au fost puse în vedere de abia la termenul de ieri din instanţă, pentru că specificitatea unor asmenea litigii impune şi termene mai lungi pentru a studia mai bine toate speţele cauzei şi noi am fi fost dispuşi să achităm chiar de ieri această taxă de timbru, însă asociaţia Steaua 1947 de pe teritoriul Angliei are unele dificultăţi în stabilirea locului unde ar trebui să plătească această taxă de timbru, adică Direcţia de taxe Locale. 

Sursa foto: prosport.ro

Am observat şi eu din presă şi chiar de la distanţă, i-am observat pe suporterii echipei înfiinţate în 2016. Nu ştiu cum aş putea să comentez aspectele lor. Pentru că ei au făcut manifestări şi cu ocazia judecării cererii de refuzare ale celor două doamne judecător şi nu au avut foarte mare câştig de cauză. Cred că nu e oportună o asemenea manifestare explicită a dorinţelor unei anumite tabere, pentru că până la urmă aici discutăm de un proces civil. Un proces care dispune de un anumit grad de solemnitate pe care nu cred ca îl acoperă manifestaţiile de stradă. 

Echipa înfiinţată în 2016, dacă ar fi preluat din 1998 tradiţia glorioasă a clubului CSA Steaua în ceea ce priveşte sectia fotbalistică, putea să fie deţinătoarea acestui palmares. Dar în aprilie 1998, Asociaţia Fotbal Club a fost cea care a preluat continuitatea pe plan sportiv şi tradiţiile glorioase în întregime ale secţiei de fotbal. Ulterior în 2003, societatea cu fosta denumire Fotbal Club Steaua Bucureşti a preluat în întregime toate drepturile şi obligaţiile de la Asociaţia Fotbal Club Steaua Bucureşti.

Citește și NEWS ALERT | Ultima decizie luată de Curtea de Apel București în cazul “războiului” dintre CSA Steaua și FCSB pentru palmares

Am observat chiar şi în presă şi poate chiar în faţa instanţei de fond care a judecat procesul cu palmaresul, nu se pune accent mai deloc asupra momentului aprilie 1998. Toată moneda se pare că se bate pe preluarea echipei in 2003 de catre societatea înfiinţată de domnul Becali. Însă momentul de la care ar trebui să se pornească toate aceste discuţii vizează luna aprilie 1998, când s-a înfiinţat Asociaţia Fotbal Club Steaua Bucureşti, care a preluat în întregime tot ce am spus înainte.”, a declarat Virgil Boglea pentru Pro X.

Lupta aprigă dintre cele două formații pentru identitatea clubului Steaua București a fost tot mai încinsă în ultimii ani, iar în momentul de față suporterii s-au împărțit în două tabere și cer dreptate pentru favorita lor.

Citeşte şi Cel mai nefericit scenariu pentru Florin Talpan: “Dacă FCSB va primi palmaresul, CSA trebuie să le dea trofeele!”

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare