Prima reacție oficială a fanilor DDB, după umilința cu Viitorul: “Retrogradarea e de neconceput pentru noi!”

Formația din Ștefan cel Mare traversează una dintre cele mai delicate perioade din istoria clubului, iar ultimele rezultate înregistrate au destabilizat total atmosfera din vestiarul echipei!

Înfrângerea la scor de pe teren propriu împotriva Viitorului Constanța, scor 0-5, a fost picătura care a umplut paharul în „Groapă”. Suporterii „alb-roșilor” au dat năvală în mediul online și cer o schimbare de urgență la echipă, iar antrenorul Jerry Gane și managerul sportiv Mario Nicolae sunt principalii vizați din acest demers.

Unul dintre membrii programului DDB, fostul politician Andrei Gerea, a oferit o primă reacție cu privire la măsurile care vor fi luate în viitorul apropiat la echipă. Acesta a dezvăluit că formația are nevoie de un șoc, iar antrenorul Jerry Gane va fi cel mai probabil sacrificat pentru postul pe care îl ocupă în prezent. Ulterior, Gerea a dezvăluit și că sunt anumiți jucători la Dinamo care nu vor mai îmbrăca mult timp tricoul alb-roșu, din cauza atitudinii arătate în ultimele partide.

gerea

Jucătorii au atins o limită greu de anticipat. Nu neapărat că nu ne așteptam la o înfrângere, se poate întâmplă orice, dar modul în care au ales să stea pe teren a fost dezamăgitor. I se poate cere demisia antrenorului nu neapărat că ar avea o vină directă legată de pregătirea echipei sau de ce le-ar fi spus înainte. Dar e nevoie de un șoc la echipa și el este cel care poate fi sacrificat. Dincolo de asta, nu trebuie să uităm că Gane a rămas la echipa într-un moment greu, lucru apreciat de suporteri. 

Citește și De aici trebuie să vină salvarea lui Dinamo! Oamenii care sunt așteptați să se alăture formației din Ștefan cel Mare

Rămân problemele legate de modul în care echipa poate fi mobilizată să transpună pe teren ceea ce se întâmplă la antrenamente. Când vezi sacrificiile pe care le fac suporterii, pentru că sunt foarte mulți în situația în care își iau de la gură să le dea unor jucători… Banii sunt pentru salvarea clubului, nu pentru echipa care, dacă se comportă așa cum se comportă, n-o să mai poarte tricoul alb-roșu prea mult timp.

Cei care sunt pe teren nu pot rămâne indiferenți la speranțele care se pun în ei. Nu funcționează așa. Nici antrenorul nu a reușit să îi motiveze, nici jucătorii nu își dau interesul. Erau mai preocupați să-și facă freza la 3-0 decât să facă ceva pe teren. 

Citește și Obiectivul lui Dinamo din acest an, pus la îndoială : „Le va fi greu cu Dunărea Călărași în Cupă!”

Retrogradarea este de neconceput pentru noi. Aceste sacrificii se fac pentru a menține echipa în prima liga și suma pentru licență se va strânge. Dacă s-ar da semnalul, s-ar strânge banii necesari chiar și pentru a scăpa de Cortacero. Multe probleme pleacă de la faptul că acest individ este în continuare în acționariatul clubului. Fără să scăpăm de el este complicat să aducem sponsori, să aducem finanțare, să facem lucrurile să funcționeze cum ar trebui. 

Eu sper să găsim soluția pentru a face demersul destul de dificil de a scăpa de el. Există soluții pentru Dinamo și am putea avea în câteva luni o altă față la acest club și un alt viitor. Deocamdată încercăm să gestionăm prezentul și asta înseamnă o reanimare a acestei echipe. Vom vedea cum. 

E prematur să vorbim despre schimbarea antrenorului. Cred că e și o problema de conștiința și de încredere în forțele proprii. Și Gane probabil că își face niște socoteli și se întreabă dacă poate să scoată echipa din groapă în care a intrat. Este aceeași echipa care, dacă se mobilizează poate să elimine FCSB din Cupa României, dar care poate să și piardă cu 5-0… E un plimbă-mingea fără nicio perspectiva!”, a spus Andrei Gerea, potrivit Pro X.

Citește și Haos la Dinamo! „Au intrat doi suporteri în vestiar, pur și simplu l-au desființat pe Jerry Gane!”