RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

OPNIE | Dinamo – clubul care va renaște din propria cenușă sau din proprii suporteri

Dinamo, unul dintre cele mai iubite cluburi de fotbal din România, a ajuns pe mâna unui om de afaceri spaniol care pare că nu vrea decât să obțină niște bani făcând rău clubului din “Ștefan cel Mare”.

În cei peste 70 de ani de istorie, perioadă în care alb-roșii au câștigat 34 de trofee și au jucat o semifinală de cupă europeană, Dinamo nu a avut de-a face cu o perioadă atât de dificilă pe plan financiar.

13 august 2020, ziua în care Pablo Manuel Fernandez Cortacero prelua oficial clubul de fotbal Dinamo, de la Ionuț Negoiță, a devenit o zi tristă pentru dinamoviști.

Astfel, pentru prima oară în istoria de 72 de ani a clubului, Dinamo a intrat sub patronajul unei societăți internaționale.

Citește și EXCLUSIV | Dinamo, ținta unei escrocherii: “Salariile astea nu sunt făcute ca să-și ia jucătorii bani”

Nu trebuie să-ți faci iluzii, ca să n-ai deziluzii

Au trecut mai bine de cinci luni de atunci. Cinci luni de speranțe, iluzii, deziluzii, deznădejde și cam atât. Ca microbist, nu trebuie să-ți faci iluzii, ca să n-ai deziluzii.

Sunt cinci luni de când spaniolii au preluat-o pe Dinamo, iar acum clubul se află în pragul falimentului, din cauza unor datorii imense.

În ultima vreme s-a tot vehiculat că la mijloc ar fi o escrocherie și că Pablo Cortacero a venit cu idei de a face bani prin metode mai puțin ortodoxe.

Ce-or fi vrut ăștia care au preluat-o pe Dinamo? Numai Dumnezeu știe, Dumnezeu al fotbalului, care clar nu e dinamovist. Au ajuns suporterii să cotizeze pentru a se evita colapsul financiar.

Citește și VIDEO | Dinamo nu se refuză! Fost căpitan al echipei din “Ștefan cel Mare”, chemat sub comanda lui Ionel Gane

Ironia sorții e că dinamoviștii sunt renumiți pentru faptul că nu se duc la stadion

Cine s-ar fi gândit că tocmai suporterii care nu se duceau la stadion și făceau clubul de râs din cauza mediei mici de asistență să devină salvatorii clubului. Ironia sorții!

Fanii nu sunt doar al 12-lea jucător de fotbal

“Din păcate, fanii noştri au preferat să iasă la picnic, la grătar sau în parc şi nu şi-au făcut drum şi pe la casele de bilete”, spuneau conducătorii din ”Ştefan cel Mare în 2012, înaintea unui meci cu Ceahlăul.

Acum suporterii au dovedit că sunt mai mult decât al 12-lea jucător. Sunt și mamă sunt și tată. Clubul Dinamo trebuie să se salveze din propria cenușă și fanii sunt cei care încearcă să se asigure că o va face.

Citește și Detalii despre situația de la Dinamo: “Faceți actele și plătiți-mi spaniolii”

Acum, în plină pandemie, când stadioanele sunt goale și fotbalul este trist, dinamoviștii sunt singurii care „umplu” arenele. La figurat, bineînțeles. Dar la meciurile de acasă, echipa din Ștefan cel Mare vinde zeci de mii de bilete.

Și nu, nu auzim scandările și cântecele PCH din peluză, nici steagurile, fularele și tricourile alb-roșii nu se văd pe stadion, tații nu-și duc copiii în weekend să asiste la meciuri, iar metroul este în continuare gol atunci când se apropie de stația Stefan cel Mare, în seara partidelor de acasă.

Dinamo respectă toate regulile din pandemie impuse de autorități, la fel ca toate celelalte cluburi din fotbalul românesc, și joacă meciurile cu porțile închise.

Dar suporterii alb-roșii au găsit această metodă de a ajuta clubul, de a oferi bani pentru a încerca să-i ajute să supraviețuiască și să evite colapsul. De aceea cumpără bilete, unii chiar cu sutele, și continuă să bage bani în sacul fără fund al clubului. Bani, despre care pot doar să spere că vor fi folosiți pentru plata salariilor fotbaliștilor sau a altor facturi esențiale.

”Made in Spain? NO, GRACIAS”

În presa internațională s-a dus vestea că Dinamo este un club rău platnic, dar culmea Pablo Cortacero este rău platnic, nu clubul Dinamo! Cortacero și ai lui și-au bătut joc de unul dintre cele mai iubite cluburi de fotbal din România.

Suporterii nu au dat dovadă de ingeniozitate doar în ceea ce privește metodele de a ajuta clubul cu bani, dar atunci când a venit vorba de a se răzbuna pe Cortacero. Au împânzit orașele cu stickere pe care scrie ”Made in Spain? NO, GRACIAS!”.

Ce va urma pentru Dinamo, este imposibil de prezis. E clar că nu va fi ușor. Aproape sigur lucrurile se vor schimba, dar în ce fel nu putem știi. Ce știm, însă, este că Dinamo va merge înainte!

Un club cu fani atât de inimoși, cu suporteri care sunt alături de echipă parcă mai mult la rău decât la bine – e drept și că în ultimii ani nu prea a fost „bine” – nu are cum să moară, nu are cum să dispară în istoria fotbalului românesc.

Citește și EXCLUSIV | Cornel Dinu, declarație fără perdea în direct: ”Dinamo e aproape un cadavru!”

 

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare