Mirel Rădoi, criticat de un fost coleg de la Steaua: „La națională nu mi se pare normal să experimentezi!”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat miercuri, 31 martie 2021, ora 12:09,

Prima reprezentativă a României, condusă de Mirel Rădoi, va juca în această seară, de la ora 19:00, contra Armeniei, în preliminariile Mondialului din 2022!

„Tricolorii” au plecat acum două zile spre Erevan, acolo unde trebuie să câștige cele trei puncte pentru a rămâne în cursa pentru obținerea unui bilet la turneul final din Qatar. Elevii lui Mirel Rădoi ocupă în acest moment locul al patrulea în ierarhie, cu trei puncte acumulate după cele două partide disputate până în acest moment. Adversarul din partida de mâine, Armenia, se află pe locul secund al grupei, la egalitate de puncte cu liderul Germania.

Dorinel Munteanu, cel mai selecționat jucător din istoria României, a făcut o scurtă analiză a jocului naționalei în mandatul lui Mirel Rădoi. „Munti” este de părere că atât experimentele, cât și jocul bazat foarte mult pe atac, nu au cum să aducă ceva bun în acest moment pentru prima reprezentativă. Dorinel Munteanu este de părere că selecționerul ar trebui să găsească o formulă standard și să încerce pe cât de mult să nu mai rotească jucătorii de la un meci la altul.

munteanu despre radoi

„Putem spera să prindem locul al doilea, doar că drumul până la turneul final e complicat rău, ar urma două baraje. Adevărul e că mie nu mi-a plăcut ceea ce am văzut la începutul acestei campanii, mi se pare îngrijorătoare evoluția echipei. Noi încercăm să jucăm ofensiv, doar că nu reușim și, din cauza strategiei, îi distrugem și pe fundașii centrali, ei rămân să se apere singuri.

Germanii porneau pe contraatac și avansau pe centru, cu mingea la picior, până la fundașii centrali. Nu te poți apăra fără un „număr 6”, un închizător puternic, agresiv. O problemă o reprezintă și schimbările dese din apărare. Nu numai Mirel procedează așa, și Contra modifica defensiva de la un meci la altul. Nu pot să înțeleg de ce.

Citește și Mirel Rădoi, “condamnat” să ducă România la Mondial: “Suntem obligaţi să terminăm pe locul doi!”

Linia de apărare nu înseamnă talent, e vorba despre coordonare. Și când schimbi un singur fundaș începi să tremuri, că nu poți ști dacă înlocuitorul lui va putea să colaboreze cu ceilalți trei. Iar Mirel a schimbat apărarea încontinuu! Nu pricep de ce nu a început meciul cu Germania în formula din repriza a doua, cu Burcă alături de Chiricheș și cu Toșca pe stânga.

Trebuie să existe un echilibru, că nu ai cum să te aperi bine când folosești șase fotbaliști de atac, așa cum a avut Rădoi în meciul cu Germania. Nu vezi că noi nu reușim să închidem jocul? Am avut 1-0 cu Irlanda de Nord, ne-a egalat. Am avut 2-0 cu Macedonia de Nord, ne-a egalat. Sigur, tuturor ne place să vedem meciuri frumoase, numai că e bine să te gândești ce poți face cu jucătorii pe care îi ai la dispoziție.

Citește și VIDEO | Mirel Rădoi, înaintea meciului cu Armenia: ,,Valoarea jucătorilor e alta faţă de partida cu Germania”

Nu mi se pare normal nici să fie alcătuită echipa în funcție de fotbaliștii cei mai în formă, fără să ținem cont de rolurile pe care trebuie să le îndeplinească. Dacă avem șapte jucători de atac în mare formă, jucăm cu toți șapte titulari? Așa ajungem să-l avem pe Stanciu închizător!

Și facem experimente? Așa reconstruim? E vorba despre echipa națională! La un club e altceva, poți să faci ce vrei, la națională nu mi se pare normal să experimentezi. Am emoții mari, nu sunt sigur de victorie. Bine, trebuie să-i batem pe armeni, nu se poate altfel! Ei au câștigat cu Islanda și au un selecționer spaniol, știu, dar m-am uitat peste lot și nu am găsit niciun nume important, echipa se bazează pe jucători de la Astana, din Kazahstan. Dacă nu câștigăm în Armenia, înseamnă că trebuie să ne întoarcem pe jos de la Erevan!, a spus Dorinel Munteanu, potrivit GSP.

Citește și EXCLUSIV | Adi Mutu, văzut ca înlocuitorul perfect al lui Rădoi la naţionala mare: ,,Cred că a citit o carte în plus faţă de el”

echipa nationaladorinel munteanudeclaratiirădoiromaniarealitatea