Luis Enrique NU ne ia în seamă în preliminariile pentru EURO 2020!

România se va lupta cu Spania, Suedia, Norvegia, Malta și Insulele Feroe pentru un loc la EURO 2020. Selecționerul Spaniei, Luis Enrique (48 de ani), prezent la tragerea la sorți, consideră că Suedia și Norvegia sunt adversarii periculoși pentru iberici, fără a menționa România.

Spania este una dintre favoritele la câștigarea EURO 2020, în timp ce Suedia a impresionat la Cupa Mondială din Rusia (sfert de finală) și în Liga Națiunilor (a câștigat o grupă cu Rusia și Turcia).

Suedia şi Norvegia sunt echipe la un nivel foarte bun, cu siguranţă nu le vom subestima. Pe hârtie, putem părea favoriţi, dar trebuie să demonstrăm asta şi pe teren şi sunt sigur că va fi dificil”, a declarat Luis Enrique pentru Teledeporte.

Nu doar că selecționerul spaniol nu ne-a menționat printre echipele cu care ‘La Roja’ va avea o viață grea, dar acesta a evidențiat Insulele Feroe la capitolul deplasări grele.

Va fi greu din punct de vedere al deplasărilor în Suedia, Norvegia şi Insulele Feroe. Să sperăm că nu vom juca acolo în martie. Dar dacă o vom face asta e tragerea la sorţi“, a mai adăugat Luis Enrique.

Citește și Gică Popescu așteaptă un progres al naționalei. „Este o grupă accesibilă”

Fostul internațional spaniol a vorbit și despre planurile sale începând din primăvară, în condițiile în care Spania a fost eliminată rușinos la Campionatul Mondial de Rusia, iar în Liga Națiunilor a terminat pe locul 2 într-o grupă cu Anglia și Croația.

32 de jucători pot să pară mulţi, dar fiţi convinşi că vor veni şi alţii. Nu mai sunt meciuri amicale şi a trebuit să îi testez pe cei pe care îi urmăresc, pentru a şti la ce să mă aştept de la ei. Dintre aceştia, mulţi vor fi soluţii viabile, veţi vedea“, a mai spus Luis Enrique la interviul de după tragerea la sorți.

România şi Spania s-au mai întâlnit de 16 ori până acum. Ambele echipe au câte 5 victorii, iar şase partide s-au terminat la egalitate. Ultima partidă oficială a fost în 1996, la Campionatul European din Anglia când spaniolii s-au impus cu 2-1. Aceea a fost ultima victorie a ibericilor.

De la acel meci au mai avut loc 3 partide în care România a câștigat una, iar restul s-au terminat la egalitate. Ultima întâlnire între cele două echipe a avut loc în anul 2016, la Cluj: 0-0 într-un meci amical.

Citește și Burleanu e încrezător după tragerea la sorți. „Putem să ne calificăm”

Spynews.ro