Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, s-a declarat încrezător după tragerea la sorți pentru calificările la Campionatul European din 2020. Burleanu consideră că o grupă cu Spania, Suedia, Norvegia, Insulele Feroe și Malta este de nivel mediu și permite calificarea la turneul final.

Spania este principala favorită în grupa F. Meciurile din preliminarii se vor disputa în perioada martie – noiembrie 2019. România a fost urna a patra la tragerea la sorți.

Bucureştiul va găzdui patru meciuri de la EURO 2020, pe Arena Națională.

Mi-am dorit foarte mult să evităm Germania, după aceea Serbia, ceea ce s-a întâmplat. Nu putem spune că e nici cea mai uşoară grupă, nici cea mai grea. Cred că e o grupă de nivel mediu, cu trei echipe de nivel fotbalistic apropiat – Suedia, Norvegia şi noi. Şi Suedia, şi Norvegia au făcut două turnee de Liga Naţiunilor foarte bune.

Cred că vom avea o dificultate în ceea ce priveşte calendarul competiţiei, pentru că distanţele sunt foarte lungi şi va conta acest lucru foarte mult. În acelaşi timp, cu nordicii ne-am descurcat mai bine decât cu ţările din Balcani, cu care am avut lupte grele, dificultăţi. Trebuie şi chiar cred că putem să ne calificăm!

Ne-am dori ca ultimul meci să fie tot în Feroe şi alături de prietenii noştri din Feroe, că acum ne-am împrietenit foarte mult, să sărbătorim din nou o calificare. Contra mi-a spus că ne vom califica. Ne bucurăm că suntem şi cu Spania în grupă, pentru că ne-am dorit să fim aproape de comunităţile noastre de români. Mă aştept ca românii să vină în număr foarte mare şi sper că putem să le facem concurenţă spaniolilor la ei acasă„, a spus Burleanu la Pro X.

România se poate califica la EURO 2020 dacă termină pe unul dintre primele două locuri în grupă.