RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

LPF cere Federației eliminarea regulei U21! „S-ar potrivi mai bine la Liga 2, la Liga 3!”

Oficialii celor de la Liga Profesionistă de Fotbal nu sunt de acord cu regula U21 impusă de Răzvan Burleanu!

Justin Ștefan, secretarul general al LPF, și Robert Pongracz, vicepreședintele Ligii, nu sunt de acord cu regula U21 impusă de FRF, aceștia sunt de părere că această regula ar trebui să dispară în viitorul apropiat.

Șefii de la LPF consideră că acestă regulă impusă de FRF nu ajută deloc echipele românești când ajung să joace în cupele europene, aceștia cred că regula U21 ar fi mai utilă în ligile inferioare.

„Regula a fost impusă de FRF, iar eu sunt unul dintre contestatarii acelei reguli. Nu i s-a dovedit eficiența și nici nu îi putem stabili eficiența decât după un interval destul de lung, iar în fotbalul profesionist trebuie să bagi în teren cel mai bun 11, nu cel mai bun 10 sau cel mai bun 9. De aceea se face acea schimbare, ca să se ocolească acea regulă”, a declarat secretarul general Justin Ștefan, pe pagina de Facebook a LPF.

Citește și VIDEO | FCSB, de neoprit în 2021! Man şi Tănase, show şi cu FC Voluntari într-o victorie la limită

„Astfel de reguli s-ar potrivi mult mai bine la Liga 2, la Liga 3, iar la Liga 1 putem să vorbim de o anumită formă de premiere pentru cluburile care formează jucători tineri și îi folosesc în meciurile oficiale.

Această regulă ar trebui, mai devreme sau mai târziu, să dispară. Știu că se face un PR bun cu ea, dar ne interesează să avem echipe puternice în Liga 1. Dacă tu mergi în cupele europene cu o echipă, iar în România ești obligat să bagi unul sau doi jucători U21, lucrurile sunt altfel”, a spus Justin Ștefan, pentru pagina de Facebook a LPF.

„În alte campionate, nu există o regulă cum avem noi, ci alte metode pentru a forma jucători tineri. Și noi am propus la un moment dat ca cei care folosesc jucătorii să primească un bonus financiar sau ceva care să-i motiveze să facă acest lucru. Ligile din străinătate s-au axat mai mult pe această metodă”, a spus și Robert Pongracz, vicepreședintele LPF.

Citește și Dennis Man nu se gândeşte încă să plece de la FCSB! ,,Văd că oamenii se răzbună pe mine”

 

 

 

 

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare