LPF anunţă când ar putea reveni suporterii pe stadioanele din Liga 1: ,,Vom propune aplicaţia asta Ministerului Sănătăţii şi IGSU”

Astăzi a avut loc o întrunire la Liga Profesionistă de Fotbal, unde au fost dezbătute cele mai importante subiecte din fotbalul românesc.

După ce s-a încheiat şedinţa cu reprezentanţii cluburilor din Liga 1, o conferinţă de presă a fost susţinută de reprezentanţii Ligii 1.

LPF intrunire

Justin Ştefan, secretarul general al LPF, a vorbit pe lângă introducerea sistemului VAR şi despre când ar putea reveni spectatorii în tribune, la meciurile din Liga 1. Acesta spune că i se va propune Ministerului Sănătăţii un scenariu prin care fanii fotbalului să se întoarcă pe stadioane în luna aprilie a acestui an.

Citeşte şi VIDEO | Cum se poate soluţiona conflictul dintre LPF şi FRF pe tema VAR: ,,Vom ajunge să cerem ajutorul la TAS”

,,Legat de spectatori, astăzi am avut o prezentare din partea unei firme care a lucrat cu NBA şi cu NFL, pentru revenirea suporterilor pe stadioane. Acea aplicaţie strânge date, monitorizează tot ce se întâmplă în zona de public, cât şi zona de cluburi, pentru a se asigura că sunt respectate regulile medicale. Cu aplicaţia asta, cu scenariul pe care lucrează autorităţile pentru Euro 2021, vom propune Ministerului Sănătăţii şi IGSU ca cu începere din play off – play out, respectiv luna aprilie, având la bază şi datele pe care le vom colecta şi pe care le vor furniza pentru a se asigura că sunt respectate regulile, să ne permită revenirea suporterilor pe stadioane.

Justin Stefan

Eu cred că este un exerciţiu bun şi pentru autorităţi, să vedem ce nu funcţionează acolo, pentru a servi cât mai bine interesele Euro. Dacă acceptăm să avem spectatori din alte ţări pentru Euro, lăsaţi-mă să fiu convins că indiferent de persoanele de care vorbim, se vor gândi şi vor acorda prioritate intereselor fanilor români. Această aplicaţie are capacitatea de a furniza servicii de testare la faţa locului. Poate măsura distanţa dintre spectatori, pentru a vedea daca există risc epidemiologic. Vom discuta cu autorităţile. Avem capacitatea de a identifica sponsori care să susţină furnizarea acestui serviciu pentru Liga 1. Platforma nu va servi doar intereselor LPF, ci şi altor federaţii.”, a declarat Justin Ştefan, după întrunirea de azi a LPF.

Citeşte şi  VIDEO | Arbitrajul video, doar un vis pentru Liga 1: ,,Dacă deblocăm situaţia, abia atunci vom avea VAR”