VIDEO | Arbitrajul video, doar un vis pentru Liga 1: ,,Dacă deblocăm situaţia, abia atunci vom avea VAR”

La sediul Ligii Profesioniste de Fotbal a avut loc astăzi o întrunire în care subiectul principal a fost implementarea sistemului VAR în Liga 1.

În acest moment există o dispută între LPF şi FRF, legat de cine ar trebui să-şi asume cheltuielile de instruire a arbitrilor. Liga susţine că banii trebuie să vină de la Federaţie. FRF e nemulţumită că LPF nu vrea să contribuie şi ea la instruirea arbitrilor cu o sumă de bani.

Gino Iorgulescu, preşedintele LPF, spune că mai întâi trebuie deblocată situaţia asta, cu finanţarea pregătirii arbitrilor. Abia după ce se va rezolva această situaţie, peste opt luni de atunci se va putea vorbi cu adevărat de implementarea sistemului VAR în Liga 1.

gino iorgulescu lpf

,,Școlarizarea arbitrilor durează cel puțin 6 luni. Dacă deblocăm situația, peste 6 luni, poate 8, abia atunci vom putea avea VAR. Poate vom putea folosi acele două brigăzi ca să avem VAR, așa cum a spus domnul Avram. Am putea la niște meciuri foarte importante să implementăm această opțiune. Dacă nu, așteptăm și atunci când vom fi gata, intrăm cu toate meciurile.

Am văzut multe meciuri cu greșeli mari de arbitraj, care au viciat rezultatele. Bani mulți, servicii proaste. În fiecare etapă sunt meciuri cu greșeli mari de arbitraj și nu se iau măsuri drastice din partea CCA, pe ideea «lasă că merge și-așa». Arbitrajele lasă de dorit”, a declarat Gino Iorgulescu, la întrunirea de azi.

Citeşte şi VIDEO | Cum se poate soluţiona conflictul dintre LPF şi FRF pe tema VAR: ,,Vom ajunge să cerem ajutorul la TAS”