VIDEO | Cum se poate soluţiona conflictul dintre LPF şi FRF pe tema VAR: ,,Vom ajunge să cerem ajutorul la TAS”

Astăzi a avul loc o întrunire la LPF, unde cel mai dezbătut subiect a fost cel al introducerii sistemului VAR în Liga 1.

Concluzia venită din partea LPF este ca toate cheltuielile trebuie suportate de FRF pentru instruirea arbitrilor, pentru că altfel s-ar încălca anumite regulamente în vigoare.

Justin Ştefan, secretarul general al LPF, spune că dacă nu se va ajunge la o înţelegere cu cei de la FRF în privinţa subiectului VAR, o soluţionare a problemei s-ar putea să vina din parte celor de la Tas.

Am transmis clar că nu putem să ne asumăm lucruri care sunt dincolo de regulamente. Cu certitudine nu vom încălca aceste lucruri. Ne deranjează faptul că pentru FRF arbitrajul VAR nu este o prioritate. Suntem cu toții martorii unor arbitraje care influențează rezultate și cred că FRF ar trebui să fie primul for interesat de rezolvarea acestei probleme. Întotdeauna, cheltuielile care țin de arbitri au fost suportate de Federație.

Justin Stefan

Ne-am adresat FIFA pentru o mediere la nivel instituțional, iar în măsura în care nu vor reuși să ajungem la un numitor comun, vom ajunge la o situație ingrată, de a cere ajutorul TAS pentru a ne ajuta să ne facem treaba. Aici nu putem vorbi de orgolii, ci de un refuz de a aplica regulile.”, a declarat Justin Ştefan, după întrunirea de azi.

Citeşte şi VIDEO | Gino Iorgulescu, după Adunarea Generală a LPF: ,,Trebuie să mai facem un drum la FRF, să deblocăm situaţia VAR”