În plină criză de coronavirus, România are cu ce se mândri! Cum arată stadioanele Arcul de Triumf, Steaua si Rapid

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat vineri, 03 aprilie 2020, ora 23:22,
4
4

Chiar dacă România se află în plină criză din cauza pandemiei cu Covid-19, stadioanele Ghencea, Giulești și Arcul de Triumf sunt în plin stadiu de dezvoltare.

Stadionul din Ghencea, în care s-a investit suma de 64.500.000 de euro, va avea o capacitate de 31.254 de locuri. Arena prinde deja contur, se lucrează la partea de suprastructură a stadionului, lucrări din beton monolit şi prefabricate (stadiul acestora este de cca. 85%). Au început lucrările la instalaţii şi arhitectură pentru spaţiile aferente subsolului stadionului (stadiul de cca. 25%). Confecţia metalică a acoperişului este 50% montată. Lucrările de infrastructură sunt executate în proporţie de 95%.

Arena va avea o suprafață de joc de 105 metri lungime și 68 metri lățime cu gazon natural ranforsat sintetic, încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație. Aceasta va beneficia de restaurant, spații de cazare, muzeul Clubului Sportiv al Armatei, spații VIP, magazine, vestiare, spații tehnice și birouri, sală de forță și zonă de presă.

La stadionul Rapid lucrările avansează, constructorul pregătindu-se să ridice arena în curând. Acesta va avea o capacitate de 14.050 de locuri. Săpătura este complet realizată. Betonul de egalizare și hidroizolaţia la nivelul fundaţiilor sunt realizate în proporţie de 95%.

Stadionul va avea suprafața de joc de 105 metri lungime, 68 metri lățime cu gazon natural ranforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație și va deține o pistă de atletism sub tribune, sală de sport sub „Peluza Nord”, 28 de spații de cazare pentru sportivi, spații administrative, magazin, zonă de mâncare, spații pentru mass media și VIP.

Și la Arcul de Triumf lucrările progresează, fiind construite deja o parte din tribune. Stadionul va prezenta o capacitate de 8.207 de locuri. Lucrările de săpătură, radier, hidroizolaţii sunt realizate în proporţie de 95%. Lucrările de execuţie a elementelor structurale aferente suprastructurii sunt și ele realizate în proporție de 30%, iar lucrările de execuţie stâlpi, diafragme, fundaţii izolate – 85%.

(sursă foto: Gazeta Sporturilor)

Cele 3 stadioane se realizează prin Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social, derulat de Compania Naţională de Investiţii, bugetul total fiind de peste 500 de milioane de lei.

CITEȘTE ȘI: Pandemia de COVID-19 afectează fotbalul românesc! Previziunea sumbră a lui Giovani Becali

romaniaarcul de triumfsteauarapid