RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Gică Hagi vrea să modifice regulile jocului: „Fotbalul necesită asta! Jucătorii clachează”

Gheorghe Hagi, patronul celor de la FC Viitorul, vrea ca UEFA și FIFA să mărească numărul de schimbări într-un meci!

Gică Hagi este de părere că la cum este ritmul actual în care se joacă, loturile echipelor ar trebuie să fie mai mari și să se facă cel puțin cinci schimbări sau chiar șase înlocuiri într-un meci.

„Se joacă foarte mult și cea mai bună chestie pe care a adus-o pandemia asta și trebuie să continue e cu schimbările mai multe. Eu cred că fotbalul necesită, la ritmul la care se joacă, loturi mult mai mari și schimbări mai multe.

Trebuie să fie schimbări mai multe. Cinci sunt bine, dar cred că merge și cu șase. Cinci ar fi obligatoriu, necesar. Eu așa o văd, mai ales pentru echipele care joacă miercuri, duminică, miercuri, duminică, miercuri, duminică” a declarat Gică Hagi pentru GSP.

Citește și VIDEO | Mircea Rednic, satisfăcut după egalul cu Craiova: “Este un rezultat bun!”

„Trebuie să rulezi, să ai un lot. Nu poți să rămâi cu aceeași jucători. Nu pot să ducă, clachează! A crescut viteza de joc, au crescut antrenamentele, efortul, refacerea, presiunea. De ce baschetul, handbalul, toate aceste discipline au schimbări? De ce la noi, nu? Fotbalul trebuie să păstreze niște lucruri specifice lui, dar mie mi-a plăcut asta cu cinci schimbări. Am fost încântat” a precizat Hagi pentru sursa citată.

Citește și VIDEO | Gică Popescu, mulțumit de punctul obținut pe Ion Oblemenco: “Este un rezultat echitabil”

„Trebuie să schimbi jucătorii, să-i rulezi, să-i gestionezi bine. Problema cea mai mare acum e să ai jucătorii motivați. Cei care nu joacă nu sunt motivați, sunt supărați. Aici trebuie să știi să-l motivezi. Cum o faci? Îl bagi! Începe altul, intră altul, poți să te joci și așa ai tot locul motivat foarte bine” a mai spus „Regele” pentru sursa citată.

În partida de aseară de pe Ion Oblemenco, dintre Universitatea Craiova și FC Viitorul, cei doi tehnicieni au efectuat la pauză șapte schimbări. Corneliu Papură a introdus pe teren 3 jucători: Ivan, Bic și Bărbuț, înlocuindu-i cu Mamut, Mateiu și Câmpanu. De cealaltă parte, Mircea Rednic a făcut 4 schimbări la pauză: au ieșit Ely Fernandes, Babunski, Benzar și Matei și i-a introdus pe Mățan, Ciobanu, Dussaut și Gaztanaga.

Citește și Alexandru Dedu spune lucrurilor pe nume la Realitatea Sportivă! O nouă ediție incendiară, de la ora 18:00

 

 

 

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare