RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

EXCLUSIV | Echipa naţională mai are de aşteptat pentru performanţă! ,,Nu suntem pregătiţi pentru un turneu final”

 

România se pregăteşte pentru debutul în preliminariile Campionatului Mondial din 2022, care va avea loc în Qatar.

Echipa naţională se află în grupa J, alături de Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia şi Liechtenstein. România se va bate, cel mai probabil, pentru locul 2 în grupă, nemţii fiind la un nivel cu mult peste ceea ce reprezintă România în acest moment.

Iosif Rotariu, fost internaţional, a comentat şansele echipei naţionale pentru calificarea din acestă grupă, în exclusivitate pentru Realitatea Sportiva. Acesta este de părere că echipa României nu este pregătită în prezent pentru a merge la un Campionat Mondial, iar motivul o reprezintă lipsa de experienţă a jucătorilor români.

Citeşte şi EXCLUSIV | Regula U21 din Liga 1 trebuie regândită! ,,Cât de puternic ai fi ca jucător, când te scoate în minutul 1, te demoralizează”

Fostul mijlocaş este de părere că e foarte greu să te impui împotriva unor echipe cu jucători care au meciuri constant şi un ritm de joc mult mai bul decât al românilor.

,,Şansele sunt ca ale oricărei echipe care pleacă la o competiţie, dar nu suntem într-un moment în care noi să sperăm la prea mult. Trebuie să fim realişti şi să construim ceva pentru viitor, deocamdată pentru prezent nu avem potenţial pentru a merge la un Campionat Mondial. Jucătorii nu sunt maturi, jucătorii tineri care au fost la U21, pentru competiţie şi pentru meciuri de seniori, unde-i altceva, alt ritm.

Ceilalţi sunt foarte puţini care joacă în străinătate, care sunt cu experienţă şi e foarte greu să întâlneşti adversari care au jucători care joacă la echipe mari, care joacă constant, au continuitate şi îmbină experienţa cu jucătorii tineri. E greu. Deocamdată, cred că trebuie să mai aşteptăm puţin şi atunci vom vedea. Eu cred că nu suntem pregătiţi pentru un turneu final.’‘, a declarat Iosif Rotariu pentru realitateasportiva.net.

România va debuta acasă în preliminariile pentru Campionatul Mondial, împotriva Macedoniei de Nord, pe data de 25 martie.

Pe data de 28 martie, România va da piept cu favorita grupei, Germania, într-un meci care se va disputat tot în România.

Citeşte şi EXCLUSIV | Fotbalul românesc va intra în normalitate dacă o măsură s-ar implementa! ,,Toate speculaţiile vor fi eliminate”

Programul complet al naţionalei din aceste preliminarii:

25 martie 2021 (ora 21:45): România – Macedonia de Nord, Germania – Islanda, Liechtenstein – Armenia

28 martie 2021: Armenia – Islanda (ora 19:00), România – Germania (ora 21:45), Macedonia de Nord – Liechtenstein (ora 21:45)

31 martie 2021: Armenia – România (ora 19:00), Germania – Macedonia de Nord (ora 21:45), Liechtenstein – Islanda (ora 21:45)

2 septembrie 2021 (ora 21:45): Islanda – România, Liechtenstein – Germania, Macedonia de Nord – Armenia

5 septembrie 2021: Islanda – Macedonia de Nord (ora 19:00), România – Liechtenstein (ora 21:45), Germania – Armenia (ora 21:45)

8 septembrie 2021: Armenia – Liechtenstein (ora 19:00), Macedonia de Nord – România (ora 21:45), Islanda – Germania (ora 21:45)

8 octombrie 2021 (ora 21:45): Germania – România, Islanda – Armenia, Liechtenstein – Macedonia de Nord

11 octombrie 2021 (ora 21:45): România – Armenia, Islanda – Liechtenstein, Macedonia de Nord – Germania

11 noiembrie 2021: Armenia – Macedonia de Nord (ora 19:00), România – Islanda (ora 21:45), Germania – Liechtenstein (ora 21:45)

14 noiembrie 2021 (ora 19:00): Liechtenstein – România, Armenia – Germania, Macedonia de Nord – Islanda

Iosif Rotariu a jucat pentru România la Campionatul Mondial din 1990, organizat în Italia, unde l-a marcat pe marele Diego Maradona.

Fostul mijlocaş a trâns 25 de selecţii la echipa naţională în toată cariera sa de fotbalist.

Citeşte şi EXCLUSIV | Dorinţa unui fost stelist în bătălia FCSB – CSA Steaua: ,,Să joace amândouă în Liga 1”

 

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare