RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

EXCLUSIV | Fotbalul românesc va intra în normalitate dacă o măsură s-ar implementa! ,,Toate speculaţiile vor fi eliminate”

Fotbalul din Liga 1 s-a reluat în 2021 mult mai devreme decât erau obişnuiţi jucătorii, antrenorii echipelor sau suporterii celui mai popular sport din lume.

Unul dintre cei mai mari duşmani ai echipelor de fotbal în acest moment este vremea foarte rece, din cauza căreia foarte multe terenuri de fotbal sunt îngheţate, deşi toate ar trebui să dispună de o instalaţie de încălzire a gazonului în astfel de condiţii.

Însă gazonul impracticabil nu este singura bătaie de cap pentru cluburile din Liga 1. Veşnica problemă a fazelor controversate de arbitraj continuă în România şi în acest an, în care, după nu meroase promisiuni, ar fi trebuit să existe arbitraj video.

Iosif Rotariu, fost internaţional, a vorbit despre implementarea sitemului VAR în Liga, în exclusivitate pentru Realitatea Sportiva. Acesta este de părere că cele mai multe dintre greşelile de arbitraj din Liga 1 ar dispărea, dacă acest sistem va fi impus şi în Liga 1.

Fostul mijlocaş susţine că introducerea VAR-ului nu ar diminua deloc din spectacolul fotbalistic de pe teren, iar în urma acestei măsuri nici jucătorii nu ar mai avea de ce să protesteze pe teren.

,,Mi-aş dori din toată inima pentru că sunt foarte multe, nu greşeli intenţionate, dar greşeli făcute, poate omeneşte, dar sunt multe şi eu cred că sistemul VAR ar fi necesar. Toată lumea vorbeşte şi îl aşteptăm, pentru că se decid foarte multe jocuri prin prisma unui penalty sau a unui offside care n-a fost. Ar trebui.

Toate speculaţiile s-ar elimina. Este un spectacol, în primul rând, pentru că eşti sigur de corectitudine. Nu s-ar mai comenta de arbitraj la televizor, nici jucătorii n-ar mai protesta, nici nimeni. Eu cred că este obligatoriu să se introducă sistemul VAR.”, a declarat Iosif Rotariu pentru realitateasportiva.net.

Citeşte şi EXCLUSIV | Rezultatele din 2021 nu arată adevărata valoare a Craiovei! ,,Au un mijloc de echipă naţională”

LPF a anunţat în nenumărate rânduri că implementarea noului sistem de arbitraj video va avea loc, dar mereu au existat amânări.

Justin Ştefan, secretarul general al Ligii, a dezvăluit că echipamentul pentru VAR a fost deja achiziţionat de deţinătorul de drepturi TV, dar în calea acestui vis stă pregătirea arbitrilor, care va dura minimum 6 luni de zile.

,,Ei au achiziţionat deja două maşini VAR, asta înseamnă că sunt pregătiţi pentru a începe testele şi a demara partea de pregătire a arbitrilor. Iar săptămâna viitoare ne vom întâlni cu reprezentanţii FRF pentru a detalia tot ce înseamnă acordul FIFA, FRF, LPF şi cei care vor oferi din punct de vedere tehnic acest serviciu.

După aceea va demara pregătirea arbitrilor, care va dura undeva la 6 luni. Vor fi nişte teste, după care vom avea primele meciuri cu VAR în Liga I. Va fi un meci de Liga I sau unul de Cupa României, nu contează.”, a precizat Justin Ştefan într-un dialog cu suporterii echipelor din Liga 1, pe pagina de Facebook a LPF.

Prima Competiţie în care s-a folosit VAR a fost Campionatul Mondial din 2018, iar sistemul a fost utilizat la toate meciurile jucate de atunci.

Citeşte şi EXCLUSIV | Atuul CFR-ului în lupta la titlu cu FCSB şi Craiova: ,,Va fi o luptă până la final, totuşi”

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare