RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

EXCLUSIV | Dan Alexa, catalizatorul lui Poli Timişoara în lupta promovării! ,,El ştie clar, pentru că a trecut prin fazele astea’’

Meciurile din Liga a 2-a se vor relua pe data de 20 februarie, iar lupta la promovare se anunţă în continuare una acerbă.

Chiar dacă primul loc este ocupat în acest moment de FC Universitatea Craiova, celelalte echine nu renunţă la visul de a juca pe prima scenă a fotbalului românesc în sezonul următor.

Una dintre echipele care trag la promovare în acest sezon este şi Poli Timişoara, antrenată de Dan Alexa în prezent. Echipa se află pe locul 5 momentan, dar distanţa până la locurile de promovare este una foarte mică.

Iosif Rotariu, fost jucător la Poli Timişoara, a vorbit despre situaţia bănăţenilor din acest sezon, în exclusivitate pentru Realitatea Sportiva. Acesta speră ca echipa antrenată de Alexa să promoveze în acest sezon şi se bazează pe jucătorii experimentaţi ai echipei din acest moment.

Citeşte şi EXCLUSIV | Echipa naţională mai are de aşteptat pentru performanţă! ,,Nu suntem pregătiţi pentru un turneu final”

Fostul mijlocaş spune că ,,Chirurgul” este un plus pentru echipă, pentru că vine cu plusul de care are nevoie echipa în această perioadă, după ce a reuşit mai multe promovări în cariera sa de antrenor.

,,E echipa mea de suflet. Eu am şi jucat la ei la 50 de ani, echipa suporterilor. Mi-aş dori din toată inima, pentru că e un entuziasm al suporterilor, care duc şi ei până la o anumită limită. E de mult proiectul ăsta şi acum au o şansă şi sper din toată inima să ajungă să promoveze. Au şanse, au jucători experimentaţi care au jucat în Liga 1.

În primul rând, are o experienţă de jucător foarte mare în spate Dan Alexa. E un internaţional, a jucat în străinătate, a fost campion al României. Normal, e un lucru pozitiv pentru echipă, pentru că el ştie foarte clar ce trebuie, ce are nevoie ca să promoveze, pentru că a trecut prin fazele astea.”, a declarat Iosif Rotariu pentru realitateasportiva.net.

Citeşte şi EXCLUSIV | Dorinţa unui fost stelist în bătălia FCSB – CSA Steaua: ,,Să joace amândouă în Liga 1”

Peste 200 de meciuri a jucat Iosif Rotariu în tricoul celor de la Poli Timişoara în cele cinci perioade în care a trecut pe la echipă, iar numărul golurilor este şi el unul considerabil, peste 40 înscrise pentru bănăţeni.

Dan Alexa a fost pus în funcţia de antrenor al echipei în luna noiembrie a anului trecut, după ce iniţial a ocupat funcţia de manager general al clubului. Acesta are deja trei promovări reuşite în cariera de antrenor, cu ACS Poli Timişoara, Rapid şi Dunărea Călăraşi.

În acest moment, Poli Timişoara, pregătită de Alexa, se află pe locul 5 în Liga a 2-a, cu 24 de puncte acumulate din cele 14 partide dipsutate până acum. Echipa se află la o distanţă de 6 puncte faţă de liderul FC Universitatea Craiova şi la 2 faţă de locul doi, ocupat de Viitorul Târgu Jiu.

Citeşte şi EXCLUSIV | Dumitru Dragomir e convins: ”Vai de mine! Va pleca pe bani mulți!”

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare