Simona Halep (2 WTA) a decis să continue pe termen lung cu Daniel Dobre, iar fostul lider mondial a mers pe mâna acestuia la turneul de la Miami.

Sportiva româncă a avut parte de clipe tensionante în sferturile de la Miami. Sportiva româncă s-a impus în sferturile competiției cu Qiang Wang, scor 6-4, 7-5, iar tensiunea a apărut în timpul momentului de on-court coaching.

”Când greşesc sau face ea punct, nu mai aplaudaţi toţi. Şi când am nevoie, să fie un pic mai energici băieţii ăia acolo.”, i-a transmis ”Super-Simo” lui Dobre.

Antrenorul Simonei a dezvăluit că sportiva este o profesionistă când vine vorba de membrii staff-ului ei. Dobre a explicat că Halep are nevoie de implicare totală și a menționat că momentul de la Miami nu a fost unul tensionat.

”Simona nu m-a chemat acolo să fiu ‘slugă’, cum s-a scris, ci ca pe o persoană pe care o respectă. Nu a fost efectiv nicio problemă între mine și ea la acel moment.

În momentul în care ea alege niște oameni cu care să lucreze, se poartă frumos cu ei. În același timp, îți și cere să fii 100% implicat acolo. Până la urmă, dacă stai să te gândești, ea e cea care aleargă prin soare și cea care suportă multe lucruri. Dar întotdeauna este acolo pentru tine. Dacă ai nevoie de ceva, vorbești cu ea. Chiar dacă îi necesită timp sau energie, ea încearcă să facă lucrurile alea ca să te simți tu bine. Ca atare, dacă ți-a cerut ceva sau dacă s-a supărat, nu o face să te jignească pe tine.

Nu e nimic exagerat în ceea ce-ți cere. Când vrei să lucrezi cu un profesionist care dă tot, nu te poți duce acolo cu jumătate de inimă și să ai așteptări să faci doar ce vrei tu. Asta este viața.” a declarat Daniel Dobre pentru treizecizero.ro

Simona Halep și Daniel Dobre au mai colaborat în perioada 2015-2017. Antrenorul mergea alături de jucătoare la turnee atunci când Darren Cahill nu putea.

Fost jucător de tenis şi multiplu campion naţional, Daniel Dobre (50 de ani) s-a pregătit pentru antrenorat în Germania, între anii 1994 şi 2000, la academia lui Gunther Bosch, unul dintre prietenii lui Ion Ţiriac.

Citește și Fed Cup | Echipa României pleacă spre Franța! Halep: „Am ajuns la un nivel ridicat pe zgură”