Echipa de Fed Cup a României pleacă astăzi spre Franța, pentru confruntarea din semifinalele competiției. Simona Halep este încrezătoare că ‘tricolorele’ pot obține calificarea după meciurile de simplu, iar zgura este suprafața de joc care ne avantajează.

Întâlnirea Franţa – România, din semifinalele Fed Cup, va avea loc pe 20 şi 21 aprilie, la Rouen, pe zgură în sală. 

Pe hârtie, nu este mai dificil cu Franța, pentru că cehii au fost campioni în șase ani din opt (în Fed Cup). Dar meciul va fi greu, cu siguranță. Știu că este un public foarte gălăgios în Franța, în sensul bun, au o galerie puternică. Dar trebuie să ne luăm energie de la suporterii noștri, de la echipa noastră și de la apropiații care vin să ne susțină.

Nu ne dorim ca meciul de dublu să fie decisiv. Vrem să câștigăm la simplu, ca să nu creăm emoții. Dar dacă vom ajunge la dublu, fetele sunt destul de puternice ca să câștige meciul. Suntem într-o formă bună, atmosfera este un lucru foarte important în echipă.

Eu am avut rezultat maxim pe zgură, fiind câștigătoare la Roland Garros anul trecut. Și ele (n.a. – jucătoarele Franței) au avut rezultate bune pe zgură, dar fiecare meci e diferit. Iar zgură în sală este un pic altfel. M-am antrenat și a fost o perioadă foarte bună, prin care am ajuns la un nivel destul de ridicat pe zgură. Dar fiecare meci are și o încărcătură emoțională„, a spus Simona Halep la DigiSport.

Din echipa României, condusă de către Florin Segărceanu, vor face parte Simona Halep (locul 2 WTA), Mihaela Buzărnescu (31 WTA), Irina Begu (82 WTA), Monica Niculescu (133 WTA) şi Raluca Olaru (locul 35 WTA la dublu).

Căpitanul nejucător al echipei Franței, Julien Benneteau, a mizat pe Caroline Garcia (locul 21 WTA la simplu), Kristina Mladenovic (63 WTA la simplu, locul 3 WTA la dublu), Alize Cornet (54 WTA), Pauline Parmentier (53 WTA) și Fiona Ferro (locul 108 WTA).