RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Cornel Dinu, după parcursul României la EURO: “Jucători apăruți doar prin șansa pământului de a face câteodată roade și în secetă!”

Cornel Dinu a vorbit despre naționala de tineret a României, care a terminat pe locul al treilea la EURO 2021 fără să cunoască înfrângerea!

Reprezentativa condusă de Adrian Mutu a avut în mână soarta calificării, iar victoria cu Germania a fost singura opțiune a “tricolorilor” în finalul meciului de aseară. România a încheiat la egalitate, scor 0-0, și a terminat pe locul trei în ierarhie, la egalitate de puncte cu primele două poziții, dar cu un golaveraj mai slab.

Cornel Dinu, fostul internațional român, a vorbit despre parcursul României la acest turneu final și a rămas impresionat de randamentul jucătorilor români în comparație cu cei ai Germaniei sau Olandei. “Procurorul” consideră că în ciuda problemelor pe care le avem în creșterea de tineri fotbaliști, “tricolorii” le-au putut ține piept unor coloși ai fotbalului mondial.

ROMANIA U21- cornel dinu
Sursa foto: Profimedia Images

“Dacă stăm să ne gândim ce se întâmplă în fotbalul nostru și faptul că niște jucători practic apăruți doar prin șansa pământului de a face câteodată roade și în secetă, adică șansa fotbalului nostru de a face fotbaliști fără condiții clare de pregătire la un nivel cu adevărat profesionist, ne-a făcut să reușim două rezultate cu țări care sunt programate genetic pentru fotbalul de mare performanță, au tradiție, au continuitate în creșterea jucătorilor de valoare, Olanda și Germania.

Citește și Ce a scris presa internațională după eliminarea României de la EURO: “O farsă pentru echipa lui Mutu!”

Concret, cu Germania, ca statură de joc, cu excepția lui Ciobanu, Drăgușin și, cu îngăduință, Petre, față de germani, te așteptai să fie o luptă între David și Goliat. Am fost la egalitate cu Germania doar în primul sfert de oră, după care și posesia, și ocaziile de a marca au fost clar favorabile acestora. Edificator este că această reprezentativă a Germaniei se spune că a avut șapte jucători din 2.Bundesliga, în timp ce noi nu știu dacă putem aduna din prima ligă 20 de jucători cu care, cât de cât, așa cum s-a dovedit, doar să facem față acestor echipe, nici gând să le și învingem.

Este interesant că, începând cu precauție de fiecare dată partidele, Mutu a încercat să forțeze pe final prin schimbările pe care le-a făcut, dar, din păcate, nici Moruțan, nici Octavian Popescu nu au putut să păcălească în vreun fel masivii și mobilii apărători germani. În lupta fizică, în duelurile om la om nu am contat nici în partida cu Olanda și cu atât mai clar nici cu Germania. De altfel, este edificator că nu cred să fi câștigat vreun duel aerian cu Germania nici la tineret, nici la prima reprezentativă”, a spus Cornel Dinu, potrivit Fanatik.

Citește și EXCLUSIV | Aceasta este menirea naționalei de tineret: “Prima reprezentativă e prioritară”

De la același autor

PLAYSPORT.RO

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare