EXCLUSIV | Aceasta este menirea naționalei de tineret: “Prima reprezentativă e prioritară”

Fostul portar al “Generației de Aur”, Bogdan Stelea (53 de ani), este de părere că naționala de tineret a României și-a atins scopul la Campionatul European Under 21. 

Problema noastră este de a ne crea un sistem de joc, trebuie să știm exact ce vrem să facem și să avem încredere. Lucrul acesta l-am făcut la Under 21. La prima reprezentativă carențele sunt mai mari. Adevărat, acolo e un alt nivel. Echipele de top au un nivel extraordinar, iar diferențele între ei și noi sunt foarte mari. Naționala Under 21 a arătat că se poate.

Romania vlad pascanu scaled
Sursa foto: Profimedia Images

Menirea naționalei U21 este ca atunci când jucătorii sunt promovați la prima reprezentativă să se integreze acolo. Prima reprezentativă e prioritară. Este părerea mea”, a declarat Bogdan Stelea, în exclusivitate, la Realitatea Sportivă.

Bogdan Stelea are în palmares 91 de prezențe la prima reprezentativă (perioada 1988-2005).

8Bogdan Stelea

Naționala de fotbal Under 21 a României a ratat calificarea în sferturile de finală ale Campionatului European, după ce a terminat la egalitate cu echipa Germaniei, scor 0-0.

România U21 a fost neînvinsă dintr-o grupă cu Germania (0-0), vicecampioana europeană, Olanda (1-1) şi Ungaria (2-1). În celălalt meci, Olanda a învins Ungaria cu 6-1 îşi s-a calificat în sferturile de finală, alături de Germania.

Citește și EXCLUSIV | Mesajul lui Bogdan Stelea pentru “tricolorii” mici, după eliminarea de la EURO 2021: “Nu le-am fost inferiori nemților”