RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Continuă scandalul din arbitrajul românesc! Vassaras reacționează: „Sunt revoltat de toate aceste acuzații!”

Fostul arbitru grec, Kyros Vassaras, a devenit președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor în vara anului 2014, atunci când a fost numit în funcție de actualul șef al FRF, Răzvan Burleanu!

Actualul conducător al CCA, Kyros Vassaras, a fost ținta mai multor scandaluri din momentul în care a preluat funcția de șef al arbitrilor români. Ultimul conflict pe care șeful CCA îl are este cu fostul arbitru asistent român, Miklos Nagy (50 de ani).

Nagy a decis să își încheie activitatea profesională în anul 2017, iar recent a povestit un episod absolut uluitor în care șeful CCA este personajul principal negativ. Fostul arbitru a dezvăluit cum Vassaras i-a propus o afacere în schimbul păstrării acestuia pe lista FIFA.

Imediat după publicarea acelor acuzații destul de grave la adresa sa, Vassaras a oferit un răspuns cu privire la declarațiile fostului arbitru asistent. Grecul a negat absolut toate informațiile furnizate de Miklos Nagy și a mărturisit că nu a fost niciodată implicat în astfel de afaceri.

„Sunt surprins și, în același timp, revoltat de toate aceste acuzații care îmi sunt aduse, direct sau indirect, de către fostul arbitru asistent Miklos Nagy. Nu cunosc motivele din spatele atacului venit în acest moment, însă presupusele fapte pe care le-am clarificat mai jos și care sunt false îmi afectează integritatea, reputația și imaginea, atât pe plan național, cât și internațional.

Nu am intermediat și nu am fost implicat în nicio relație de afacere cu domnul Nagy, nu i-am oferit nicio broșură cu produse sau prețuri. Nici măcar nu cunoșteam faptul că ar fi implicat în domeniul constucțiilor. Am fost surprins de acuzațiile dumnealui după ce, în urmă cu aproape 4 ani, primeam pe adresa CCA, un mesaj de mulțumire în momentul în care ne-a anunțat că își încheie cariera în arbitraj.

Citește și Cum era să ajungă Claudiu Niculescu la rivala de moarte a “câinilor”: “M-am întâlnit cu Olăroiu la o cafenea!”

Nu i-am promis niciodată lui Miklos Nagy că va putea continua pe lista FIFA și după depășirea limitei de vârstă. CCA nu a făcut acest lucru nici în cazul altor arbitri precum Cristian Balaj, Alexandru Tudor. Singura excepție, dacă o putem numi astfel, este cazul lui Octavian Șovre, care continuă după depășirea limitei vârstă printr-o decizie comună a întregii Comisii Centrale a Arbitrilor, deoarece a fost nominalizat pentru participarea la UEFA EURO 2020.

După cum știți, din cauza pandemiei Covid-19, competiția nu s-a putut desfășura în 2020 și a fost amânată pentru vara lui 2021. Împreună cu colegii din CCA am fost de acord că nu putem refuza această uriașă oportunitate unui arbitru. Spre deosebire de cazul Șovre, Miklos Nagy nu a fost propus pentru niciun turneu final în finalul carierei sale internaționale.

Nu am fost niciodată implicat în domeniul IT și nu am făcut niciunui arbitru vreo propunere pentru vreun astfel de business. Sunt om de afaceri în domeniul consultanței sportive și e dreptul meu să dețin o firmă în România. Nu colaborez cu jucători, oficiali, cluburi de fotbal, arbitri din România. Nici aceste categorii de persoane, nici FRF nu contribuie la veniturile firmei.

La fel ca și alți angajați ai federației elene, m-am prezentat la tribunal, într-un dosar privind meciuri aranjate, doar în calitate de martor, având obligația legală. Referitor la subiectul privind un joc piramidal, consider că a fost clarificat de federația din Grecia care a menționat faptul că pe numele meu nu există niciun dosar într-o astfel de speță!”, s-a arătat în comunicatul transmis de șeful Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras.

Citește și Vassaras, ținta unor acuzații grave venite din partea unui fost arbitru român: “I-am refuzat o afacere și m-a scos de pe lista FIFA!”

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare