RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Vassaras, ținta unor acuzații grave venite din partea unui fost arbitru român: “I-am refuzat o afacere și m-a scos de pe lista FIFA!”

Fostul arbitru grec, Kyros Vassaras, a devenit președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor în vara anului 2014, atunci când a fost numit în funcție de actualul șef al FRF, Răzvan Burleanu!

Actualul conducător al CCA, Kyros Vassaras, a fost ținta mai multor scandaluri din momentul în care a preluat funcția de șef al arbitrilor români. Grecul a fost acuzat în mai multe rânduri de foștii arbitrii pentru tratamentul dur și neonest pe care acesta îl aplică, una dintre ultimele victime fiind Marius Avram, retras din activitate la doar 41 de ani.

Fostul arbitru asistent român, Miklos Nagy (50 de ani), care a decis să își încheie activitatea profesională în anul 2017, a povestit un episod absolut uluitor în care șeful CCA este personajul principal negativ. Fostul arbitru a dezvăluit cum Vassaras i-a propus o afacere în schimbul păstrării acestuia pe lista FIFA.

nagy

“Am împlinit 45 de ani în 2015, iar la 31 decembrie încheiam cariera internațională pe criteriu de vârstă. Totuși, mi se putea prelungi ecusonul FIFA, conform regulamentelor internaționale. În vara lui 2015, Vassaras m-a abordat cu o propunere de afaceri, spunându-mi că mă va păstra pe lista FIFA prin acea posibilitate de extensie.

Eu construiam un bloc în Cluj și mi-a zis că are un prieten în Grecia care-mi poate livra uși bune. Mi-a dat și niște cataloage să le studiez. Erau prețuri foarte mari, duble față de nivelul la care le luam din Cluj. Adică mi le oferea cu 1.500-1.600 de lei bucata, iar eu găseam acasă cu 700-800 de lei. În plus, mai intrau în discuție garanția și prețurile de transport”.

Citește și OFICIAL | Gaziantep și-a prezentat oficial noul antrenor! Un tehnician cu experiență vine în locul lui Șumudică

În 2016, am mai avut însă o singură delegare, într-o brigadă cu Marius Avram, în Danemarca. Am sentimentul că decizia lui Vassaras are legătură directă cu faptul că n-am intrat în acel business cu ușile. A fost o dezamăgire totală atitudinea lui Vassaras. Eram în top, știam ce am de făcut, mă aflam în brigada lui Istvan Kovacs, cu care colaboram extraordinar. Aș fi putut participa și eu la frumoasa lui ascensiune ca arbitru, dar Vassaras a ales să-mi facă o nedreptate!

Nu l-am anunțat pe președintele Burleanu despre toate aceste evenimente și nici nu cred că ar fi trebuit s-o fac. Eu am ținut seama de promisiunea lui Vassaras și nu-mi închipuiam că va judeca prin prisma unei afaceri ratate.

Sunt convins că Vassaras e păstrat în fruntea CCA doar prin prisma performanțelor lui Hațegan și Kovacs. Bravo pentru asta, e o mare realizare, dar întrebarea e alta: garanția promovării unor arbitri la nivel internațional nu e valoarea lor, ci contează dacă ai la conducerea CCA un membru în Comisia UEFA de specialitate? , a spus Miklos Nagy, potrivit GSP.

Citește și Radu Dragușin, gata să înceapă o nouă aventură: “Următoarele 48 de ore vor fi decisive!”

De la același autor

PLAYSPORT.RO

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare