RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Cine va apăra poarta României? Posibilii înlocuitori pentru Tătărușanu după retragerea de la echipa națională

Portarul titular din ultimii ani de la echipa națională a României, Ciprian Tătărușanu, și-a anunțat astăzi retragerea de la prima reprezentativă!

După ani la rând în care a fost prima opțiune pentru postul de portar al echipei naționale, Ciprian Tătărușanu, actual goalkeeper al italienilor de la AC Milan, a decis să își încheie conturile cu prima reprezentativă pentru care a adunat din 2010 până în prezent 73 de meciuri.

Tătărușanu nu este singurul jucător din ultima perioadă care a decis să renunțe la echipa națională, după ce un alt portar al „tricolorilor”, Silviu Lung Jr., a decis și el în urmă cu două luni să nu mai facă parte din planurile de viitor ale României.

În acest moment selecționerul Mirel Rădoi are mai multe variante pentru postul de portar al echipei naționale, printre posibilii înlocuitori ai lui Tătărușanu fiind Florin Niță (Sparta Praga), David Lazar (Astra Giurgiu), Cristi Bălgrădean (CFR Cluj), Ionuț Radu (Inter Milano), Andrei Vlad (FCSB), Valentin Cojocaru (Viitorul Constanța) sau Marian Aioani (Chindia Târgoviște).

Fostul portar de legendă al Stelei, Helmuth Duckadam, a vorbit despre variantele care ar trebui luate în calcul pentru postul de goalkeeper al primei reprezentative.

Sunt de acord cu el, vin portari buni din urmă. Putem sta liniștiți la acest capitol. Ar putea apăra acum Ionuț Radu, de la Inter, Andrei Vlad este de asemenea o variantă și ar mai fi Mihai Aioani, de la Târgoviște.

Citește și Gabi Balint, despre retragerea lui Tătărușanu: “Poate nu i se pare corect să mai vină la națională”

Toți trei sunt portari de perspectivă, chiar dacă Aioani nu are experiență în Europa. Radu este rezervă la Inter, însă și Tătărușanu era considerat cel mai bun jucător de la echipa națională, chiar dacă în ultimii doi ani a fost rezervă!“, a declarat Helmut Duckadam pentru Digi Sport.

Rămâne de văzut însă, care dintre aceste nume va urma să închidă poarta primei reprezentative a României de acum încolo.

România a remizat aseară pe terenul Irlandei de Nord, scor 1-1, și a obținut astfel în extremis accederea în cea de-a doua urnă valorică pentru tragerile la sorți ale Campionatului Mondial din 2022.

Citește și Ianis Hagi, apărat după criticile contestatarilor: “Nu-l mai criticați! E singurul care mai driblează la națională!”

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare