Întrunirea LPF s-a încheiat! Urmează conferința de presă

Sursa foto: Pro Sport

Sistemul de arbitraj video este din ce în ce mai cerut în campionatul României, mai ales după greșelile nenumărate ale arbitrilor din acest sezon!

UPDATE 14:30: După aproape două ore și jumătate, ședința s-a încheiat, iar în următoarele momente va avea loc conferința de presă de la sediul LPF.

UPDATE 11:45: Valeriu Argăseală pentru FCSB, Constantin Eftimescu pentru Dinamo, Dani Coman pentru Astra, Sorin Cârțu pentru CSU Craiova, Cornel Șfaițer pentru Sepsi, Ciprian Paraschiv pentru Poli Iași și Marcel Gherghu pentru Chindia Târgoviște sunt cei care au ajuns până în acest moment la Adunarea Generală de la LPF.

Cei 16 reprezentanți vor avea o ședință cu șeful Ligii, Gino Iorgulescu, și cu secretarul LPF, Justin Ștefan.

Citește și EXCLUSIV | Acuzația gravă făcută de Adrian Porumboiu în scandalul VAR: „Sunt structuri de tip mafiot”

Erorile din arbitrajul românesc sunt taxate pe zi ce trece mai mult de cluburile din Liga 1 care cer cu insistență introducerea sistemului VAR. După ce Liga Profesionistă de Fotbal a dat asigurări că situația se va rezolva cât mai curând, acum problema se pare că este în curtea celor de la Federația Română de Fotbal, care vor trebui să se ocupe de instruirea arbitrilor și de adoptarea tehnologiei.

În cursul zilei de astăzi, începând cu ora 12:00, va avea loc Adunarea Generală la care vor fi prezenți toți președinții de club din Liga 1. Principalul subiect ce urmează să fie abordat este cel al implementării sistemului VAR, tehnologie care a generat un adevărat scandal în fotbalul românesc.

arbitraj barsan

Miza acestui conflict dintre LPF și FRF sunt cei 550.000 de euro, bani care sunt necesari pentru a face posibilă prezența arbitrajului video și în România. O parte dintre cluburi sunt dispuse să contribuie la strângerea acestei sume, în timp ce alte cluburi nici nu vor să audă de așa ceva. Dacă FCSB, CSU Craiova, Sepsi și FC Botoșani și-au dat acordul în ceea ce privește achitarea unei sume de bani pentru a adoptarea VAR, formații precum Poli Iași, Astra Giurgiu sau Hermannstadt Sibiu nici nu vor să audă de așa ceva.

Citește și Detalii despre petiția trimisă de Gigi Becali către CCA: „Nu mai putem tolera greșelile care modifică rezultatele!”

Directorul sportiv al giurgiuvenilor, Bogdan Mara, a vorbit despre acest lucru imediat după partida de aseară din Cupa României, câștigată de Astra contra celor de la Petrolul Ploiești, scor 3-0.

„E nevoie de VAR, eu cred că trebuie să ne aliniem fotbalului actual. Nu e vorba că nu avem arbitri buni, dar se greșește, vrei, nu vrei. Fotbalul românesc este unul sărac, nu va fi ușor, cred că trebuie găsite alte resurse de la cei care conduc fotbalul. Nu cred că în alte țări plătesc cluburile VAR-ul!”, a spus oficialul Astrei.

Citește și EXCLUSIV | Nu toată lumea așteaptă sistemul VAR: „Nu cred că arbitrajul video va schimba foarte multe în Liga 1!”