Arbitrul Istvan Kovacs a aflat cu doar 10 minute înaintea meciului Botoșani-Craiova, că are COVID-19!

Universitatea Craiova joacă în aceste momente în deplasare, contra celor de la FC Botoșani, într-un meci care contează pentru etapa a 11-a!

UPDATE 22:00 Istvan Kovacs a lămurit situația dinainte de meciul FC Botoșani-Universitatea Craiova, partidă la care nu a putut sta la centru din cauza infectării cu COVID-19!

“Eu am respectat regulamentul. Am avut inspirația să verific mail-ul, am găsit acolo rezultatul testului și imediat am anunțat observatorul partidei. Mă bucur că meciul s-a putut disputa”, a spus Istvan Kovacs, potrivit site-ului FRF.ro.

kovacss

Federația Română de Fotbal a mai precizat pe baza acestui comunicat oficial, că arbitrul Istvan Kovacs nu a luat contact direct cu niciunul dintre membrii brigăzii delegate pentru acest meci, astfel încât la centru a putut fi numit alt arbitru, alături de coechipierii lui Kovacs.

“Arbitrul Istvan Kovacs a călătorit singur și a respectat toate normele prevăzute în protocolul medical și, întrucât ceilalți membri ai brigăzii nu au fost considerați contacți direcți, „centralul” i-a cedat rolul său celui de-al patrulea arbitru delegat pentru această partidă, Bogdan Dumitrache. Noul arbitru de rezervă a fost numit Mihăiță Noroc.

Conform protocolului de desfășurare a Ligii 1, arbitrii și jucătorii sunt testați la fiecare 14 zile. Precedentul test efectuat de Istvan Kovacs fusese în data de 12 noiembrie, iar rezultatul a fost negativ.

Citește și Corneliu Papură are un obiectiv clar pe banca Craiovei: “Vreau să câștigăm fiecare meci și să ne batem la titlu!”

Informațiile de mai sus au fost publicate cu acceptul domnului Istvan Kovacs din dorința de a lămuri circumstanțele înlocuirii sale”, mai notează FRF.ro.

O veste incredibilă a venit de la Botoșani, după ce arbitrul Istvan Kovacs, care urma să fie la centru în partida FC Botoșani-Universitatea Craiova, a fost depistat pozitiv cu coronavirus cu doar câteva minute înainte de fluierul de start al meciului.

Istvan-Kovacs-liga-1

Potrivit ultimelor informații venite din partea GSP, Kovacs a fost la ședința tehnică obișnuită înaintea fiecărui meci, a făcut încălzirea pe teren, dar cu doar câteva minute înainte de începutul meciului ar fi primit mesaj pe telefon prin care a fost anunțat că este pozitiv cu COVID-19.

Testul fusese efectuat de UEFA, asta deoarece arbitrul român urma să arbitreze în cupele europene în săptămâna următoare. În urma acestei situații, Kovacs a fost înlocuit la centru de arbitrul de rezervă, Bogdan Dumitrache.

Citește și Viorel Moldovan, încrezător după a doua înfrângere consecutivă la Petrolul: “Ca și atitudine nu am ce să le reproșez băieților!”