Anunțul așteptat de toată lumea! Ce echipă de tradiție din România va avea un stadion modern

Tradiția și performanța merg mână în mână în Liga 1. Un nou nume greu din fotbalul românesc va beneficia de un nou stadion al cărui proiect va începe în curând!

FC Argeș este o echipă de tradiție din fotbalul românesc, prin prisma celor două trofee de campioni pe care le-au cucerit, în 1972 și 1979, ambele cu marele Gicu Dobrin în echipă. Totodată, nici performanța sportivă din acest sezon a argeșenilor nu este de neglijat. Deși este o nou-promovată și a suferit un eșec drastic în ultima etapă cu campionii de la CFR Cluj (0-5), FC Argeș ocupă poziția a 9-a în campionatul românesc, la 6 puncte de play-off.

FCArges

Toate aceste aceste aspecte sunt argumente solide pentru construirea noului stadionul modern din Pitești, care va fi amplasat în locul vechii arene a argeșenilor. Noul stadion va avea o capacitate de 17.000 locuri și va fi suficient pentru a găzdui jocuri din Europa League sau din grupele UEFA Champions League. De asemenea, pista de atletism va fi înlăturată de la marginea arenei și va fi amplasată una nouă în altă locație.

CITEȘTE ȘI –>> FC Argeș nu dezarmează după cele cinci goluri primite de la CFR Cluj: „Caracterele se văd şi după o înfrângere”

„Există în aceste zile un proiect care se discută la Guvern și în CNI (Compania Națională de Investiții, n.r.). FC Argeș va avea în doi ani și jumătate unul dintre cele mai moderne stadioane din România, cu 15.000-17.000 locuri, omologat pentru Europa League, iar în Champions League doar până la faza grupelor. 

Va fi un stadion care nu va mai avea pista de atletism, urmând să se facă una separat, ultramodernă, în spatele stadionului, pentru ca Federația Română de Atletism să își desfășoare acolo concursurile. Așadar, Piteștiul va avea din 2023-2024 un stadion de nivel european, a declarat Viorel Tudose, principalul sponsor al echipei din Pitești, la PRO X.

”Valoarea totală a proiectului va fi sub 50 de milioane de euro. Hotelul care era proiectat iniţial l-am scos, urmând să îl realizăm în etapa a doua. Iar în felul acesta lucrurile vor decurge mult mai rapid. O cotă parte din costuri va veni din partea Primăriei”, a fost reacția lui Cristian Gentea, președintele FC Argeș și primarul din Pitești, în decembrie 2020, atunci când a vorbit despre subiectul în cauză.

CITEȘTE ȘI –>> VIDEO | CFR Cluj a demolat-o pe FC Argeș, în epilogul etapei. Maric, ghinionistul serii. A provocat două penalty-uri și a dat un autogol