Federația Română de Handbal a inaugurat la Timișoara al treilea centru olimpic pentru juniori, după cele de la Sighișoara și București. În prezența autorităților locale și a oficialilor clubului Poli Timișoara, Alexandru Dedu și Mihai Covaliu au dat startul împreună acestui proiect de anvergură pentru redresarea handbalului masculin. 

18 sportivi talentați din Banat și Oltenia, cu vârste de maximum 16 ani, vor avea ocazia să se pregătească centralizat la Timișoara, în condiții moderne, alături de un staff profesionist, sub supravegherea antrenorului naționalei de juniori, spaniolul Jordi Giralt.

La doar 20 ani, Alexandru Dedu devenea campion al României cu Timișoara în 1991. A fost primul titlu din istorie pentru o echipă de provincie. Șeful handbalului românesc spune că centrul olimpic de la Timișoara este vital pentru sectorul juvenil.

Dedu mai are un vis: un centru olimpic în Moldova în anii următori ar completa strategia începută de federație în urmă cu câțiva ani.

Cu actualul președinte al FRH pe teren, România participa la Barcelona în 1992 pentru ultima oară la o ediție a Jocurilor Olimpice. Președintele COSR, Mihai Covaliu, crede că centrul olimpic de la Timișoara este un pas important pentru revenirea naționalei în elita handbalului mondial.

La eveniment au participat și foste mari glorii ale handbalului timișorean și românesc. Medaliat la trei ediții consecutive ale Jocurilor Olimpice (Montreal 1976, Moscova 1980 și Los Angeles 1984), Alexander Fölker crede că renașterea handbalului masculin românesc poate pleca din Banat.

Sub privirile înalților oficiali și ale părinților, tinerii handbaliști au efectuat și un prima antrenament în Sala Polivalentă ‘Constantin Jude’ din Timișoara.