VIDEO | “Road Runner” de la Munchen! Alphonso Davies, sprint incredibil

Bayer Munchen a obţinut o victorie crucială, 1-0 la Dortmund, şi este la câţiva paşi de un nou titlu în Germania. În meciul luminat de execuţia fabuloasă a lui Josua Kimmich s-a remarcat şi Alhponso Davies, protagonist la una din fazele cheie ale partidei.

În minutul 35, Haaland a scăpat singur spre poarta lui Neuer, însă fundaşul stânga al lui Bayern s-a repliat cu un sprint incredibil şi i-a furat mingea norvegianului. În timpul sprintului, Davies a atins o viteză uluitoare de 35,3 km/h!

Prin comparaţie, viteza medie cu care Usain Bolt a alergat în cursa de 100 de metri atunci când a stabilit recordul mondial de 9,58 de secunde a fost de 37,58 km/h!

Veteranul Thomas Muller s-a amuzat pe seama calităţilor uluitoare ale lui Davies şi l-a comparat pe tânărul canadian cu un celebru personaj din desenele animate: “Poate uneori nu are plasamentul cel mai bun, dar atunci când adversarul crede că are timp…Beep-beep, beep-beep, apare Road-Runner de la Bayern şi îi fură mingea!” – a declarat Muller după victoria din derby.

42 de sprinturi a făcut Alphonso Davies în meciul cu Borussia Dortmund.

În vârstă de 19 ani, canadianul de origine ganeză a ajuns la Bayern în 2019. Recent, Davies şi-a prelungit până în 2025 contractul cu bavarezii.

CITEŞTE ŞI: VIDEO | Bayern face pasul decisiv către un nou titlu în Bundesliga! Victorie la limită în derby-ul cu Dortmund