VIDEO | Mircea Rednic se implică în ‘războiul’ Steaua – Dinamo! “Nu putem să zicem care era mai avantajată”

Declarațiile lui Mircea Lucescu despre performanțele Stelei în perioada comunistă au stârnit un val de reacții. Victor Pițurcă și Anghel Iordănescu l-au contrat dur pe ‘Il Luce’. În exclusivitate la emisiunea online ‘Realitatea Sportivă’, Dănuț Lupu s-a poziționat de partea lui Mircea Lucescu și a spus că Dinamo era mai bună decât Steaua până în anii ’90.

Mircea Lucescu a spus că Dinamo era mai populară decât Steaua în anii ’90. În plus, fostul antrenor al ‘câinilor roșii’ a declarat că Steaua a beneficiat de ‘ajutorul’ mai multor echipe din campionatul intern și a întâlnit adversari accesibili în sezonul 1985-1986, când a câștigat Cupa Campionilor Europeni.

piturca lucescu scaled

În schimb, Mircea Rednic militează pentru aplanarea acestui conflict și spune că Dinamo și Steaua nu aveau nevoie de ajutor în campionat, întrucât erau echipe foarte puternice.

Mircea Rednic (58 de ani) a jucat pentru Dinamo în perioada 1983–1990, câștigând două campionate și trei Cupe ale României cu ‘roș-albii’. Ulterior, a antrenat echipa din Ștefan cel Mare, aducând ultimul titlu al ‘câinilor roșii’, în 2007.

Rednic conferinta

Chiar nu înțeleg… niciodată nu a vrut Mircea Lucescu să ajungă la Steaua. Ne îndruma să mergem la Dinamo. În loc să vorbim de perioada frumoasă… Dinamo, Steaua și Craiova erau echipe puternice. Nu cred că Dinamo sau Steaua aveau nevoie de sprijinul Securității sau al lui Valentin Ceaușescu în campionat. Dinamo avea echipă atunci și nu aveam nevoie de aranjăm meciuri în campionat sau în cupă. E păcat, ar trebui să se vorbească de lucrurile bune.

După Dinamo ’84 a fost Steaua ’86… erau echipe puternice. Nu putem să zicem care era mai avantajată. Niciuna nu avea nevoie să fie ajutată în campionat. Toată lumea se pregătea pentru partidele cu echipe străine, atunci se creau toate condițiile. Mulți nu-și doreau să cadă cu Steaua, Dinamo sau Craiova la tragerea la sorți (n.a. – în cupele europene). Au fost generații foarte bune până în ’90. Rezultatele vorbesc“, a spus Mircea Rednic.

CITEȘTE ȘI -> EXCLUSIV | Pițurcă și Iordănescu, ‘demolați’! ”Ce mari antrenori au fost? Mai bine să tacă”

CITEȘTE ȘI -> Război Steaua – Dinamo la nivel înalt! Pițurcă, atac devastator către Lucescu! “Îmbătrânim urât! Trebuie să ai decență”