VIDEO | Gino Iorgulescu, după întrunirea LPF: ,,Trebuie să mai facem un drum la FRF, să deblocăm situaţia VAR”

Astăzi, la sediul LPF, a avut loc o întrunire pentru a se lămuri situaţia implementării sistemului VAR în Liga 1.

Gino Iorgulescu, preşedintele LPF, a oferit prima reacţie după această adunare de la Ligă.

Acesta spune că LPF va fi nevoită să mai meargă încă o dată la o întâlnire cu cei de la FRF şi deţinătorul dreptului de televiziune, pentru a se clarifica această situaţie.

A fost o întrunire a LPF, în care am vrut să informăm ce se întâmplă cu sistemul VAR, sunt foarte multe speculații și am vrut să lămurim cu cluburile în ce situație suntem. Am tras concluzia să mai facem un drum la FRF, pentru o întâlnire cu reprezentantul drepturilor TV și cu domnul Burleanu, pentru a debloca această situație.”, a declarat preşedintele LPF.

Citește și VIDEO | Primele nemulţumiri ale lui Ouzounidis la Craiova: ,,Nu e corect, mi se pare ciudat”

Justin Ştefan, secretarul general al LPF, a vorbit şi el despre problema VAR, după Adunarea Generală.

Întâlnirea a durat mult, am luat povestea de la început, încă din 2018, când au fost primele demersuri pentru implementarea VAR. FRF a folosit fondurile de la FIFA pentru alte proiecte în loc de VAR. LPF are sarcina de a furniza tehnologia și operarea VAR, iar FRF de a pregăti arbitri. Am văzut tot felul dezinformări în spațiul public. LPF nu și-a dorit să conducă acest proiect, nu am impus FRF să existe un manager de proiect în zona de formare a arbitrilor pentru VAR.

Am propus să existe o conducere în următorul fel: FRF prin domnul Deaconu să conducă coordonarea arbitrilor, iar LPF prin domnul Pongratz, iar apoi prin domnul Avram, să organizeze ceea ce înseamnă partea de tehnologie. În ceea ce privește partea de tehnologie, lucrurile sunt rezolvate.

Nu avem doar 2 mașini VAR, ci 4. Două echipate complet, care pot furniza serviciul VAR, iar alte două care vor fi echipate de îndată ce se va încheia o înțelegere între LPF și FRF.
Au fost voci în spațiul public care au spus că trebuie să plătim noi aceste cheltuieli. Legea este foarte clară, aceste cheltuieli trebuie suportate de FRF. Nu este vorba despre o negociere, le suportă cel care trebuie potrivit legii.”, a precizat Justin Ştefan.

Citeşte şi EXCLUSIV | Acuzația gravă făcută de Adrian Porumboiu în scandalul VAR: „Sunt structuri de tip mafiot”